Dames VKC’03 verliezen ruim van De Spreng

Zaterdag avond moesten de dames van VKC een wedstrijd spelen in Brummen tegen De Spreng. Kijkend naar de stand waren er mogelijkheden, de teams bevonden zich namelijk bij elkaar in de ranglijst. De wedstrijd begon wat traag met over en weer aanvallen die werden opgezet. In de eerste periode werd er beetje afgetast, en hierin had Petra van de Hulst een aantal mooie reddingen.
De stand in deze periode bleef dan ook 0-0. Wat wel weer naar voren kwam waren de vele uitsluitingen aan de kant van VKC.
In de tweede periode was het VKC dat de score wist te openen. Maar ook de spreng wist deze periode het net te vinden. Ook deze periode waren de teams aan elkaar gewaagd. 4-3 voor de thuisploeg uit Brummen. De tweede helft van de wedstrijd moest de doorslag gaan geven. In de derde periode was het de spreng dat het initiatief wist te nemen. Ze liepen uit naar een 7-3 voorsprong, hierop wist Annemiek Bekkedam de stand nog enigszins terug te halen naar 7-4.
Aan het begin van de laatste 6 minuten was het VKC dat direct de 7-5 wist te maken waarin er nog enige hoop kwam punten mee te nemen naar Tubbergen. De dames uit Brummen gooiden er fysiek een tandje bij bovenop waardoor VKC weer enkele uitsluitingen bij kon schrijven. Voor een aantal speelsters betekende dit einde wedstrijd. Met 10-5 stand klonk het laatste fluitsignaal.
Doelpunten maaksters VKC’03: Sophie Derkman 4x en Annemiek Bekkedam 1x.