Opnieuw verlies SVZW

Op een koude zaterdagmiddag toog een gering aantal bezoekers naar Sportpark Villekamp te Aalten om daar op ouderwets natuurgras de partij te volgen tegen AZSV en SVZW uit Wierden. De grote vraag was of het SVZW trainer Philip Agteres (foto) gelukt zou zijn om zijn team terug op de rit te krijgen na het verlies van DETO een week eerder? De schrik zat er al meteen in aan Wierdense zijde want na amper een minuut spelen behoedde Jens Veldwachter zijn ploeg voor een wel zeer vroege treffer, nadat Kars Vierwind alleen voor de Wierdense goalie opdook, welke laatste voortreffelijk redde.

SVZW was wakker en AZSV sterker, de eerste tien minuten kwamen de gasten er niet aan te pas, sterker nog, in de 9e minuut kreeg de ploeg een penalty tegen die door Robin Thuss uiteraard verzilverd werd. In de 21e minuut werd het schot van Deniz Sahbaz tot corner gedegradeerd en voetbalden de Wierdenaren zich enigszins onder de druk vandaan. AZSV bleef echter gevaarlijker, getuige de snoeiharde kopbal van Kars Vierwind in de 27e minuut en die opnieuw op onnavolgbare wijze werd gered door doelman Jens Veldwachter. De daaropvolgende fraaie tegenaanval over een drietal schijven leverde niet de zo vurig gewenste gelijkmaker op. Zo werd de rust bereikt met een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg en een SVZW dat zich na het beginoffensief voorzichtig herpakte hetgeen echter niet tot doelpunten leidde.

Het publiek zocht na rust haar plaatsje nog op en had nauwelijks door dat in de 46e minuut Erwin Nieuwboer de 2-0 aantekende, het leek erop dat een aantal SVZW spelers eveneens overrompeld werd. Wat een enorme domper zo vlak na begin van het tweede bedrijf, maar gelukkig deed SVZW snel iets terug in de 51e minuut, toen Frank Smit op Deniz Sahbaz passte, die de aansluitingstreffer aantekende en daarmee de hoop bij de Wierdense aanhang terugbracht. En zeker na de voorzet van Sten Knol in de 54e minuut welke door dezelfde Sahbaz beheerst werd binnen gekopt en het met 2-2 dus weer gelijk stond. AZSV herpakte zich gaandeweg, zag het harde schot van Sjoerd te Boekhorst op de vuisten van keeper Jens Veldwachter uiteenspatten.

Het bleek uitstel van executie want na onnodig balverlies op het middenveld scoorde Joost Rasing de 3-2 in de 61e minuut en dus liep SVZW terug achter de feiten aan. Vier minuten later liet uitblinker Kars Vierwind een slimme pass van zijn voet vertrekken, het betekende bijna toen al de 4-2. Bij de gasten zag je het zelfvertrouwen na de 3-2 wegebben en de beslissing viel in de 70e minuut, toen Joost Rasing invaller Robin de Jong verschalkte en zijn tweede goal van de middag maakte: 4-2. Philip Agteres wisselde daarna verdediger Lars Kamperman Leferink voor aanvaller Maarten Jansen vlak na die 4-2 en tien minuten later werd Nigel Michels vervangen door Matthijs Witten, aan het spel veranderde nauwelijks iets en ook niet aan de stand.

Foto AZSV: Cor Hinkamp

Foto Agteres: Henk Steen