Teleurstellend verlies TVC’28 tegen v.v. Rigtersbleek

Zondag speelde TVC ’28 de voorlaatste competitiewedstrijd van 2018 in Enschede tegen v.v. Rigtersbleek. TVC ’28 moest het stellen nog zonder de geblesseerden / afwezigen Ruud Hesselink, Bas Blokhuis, Stefan Huiskes en Stef Roelofs. Maarten Oude Avenhuis (lichte blessure) en Jeffrey Huizinga (schorsing) keerden bij TVC weer in de basiself.

In de beginfase van het duel was het Rigtersbleek dat het initiatief nam. Uiteindelijk incasseerde TVC ’28 weer een vroege tegentreffer nadat een te korte uittrap van doelman Kamphuis vrij baan voor de Bleek-aanvaller gaf. Deze faalde oog in oog niet met de TVC-doelman. Hierna herpakte TVC ‘28 zich een fase en creëerde het enkele goede mogelijkheden. Desondanks moesten de Tubbergenaren de tweede treffer te incasseren na onnodig balverlies op het middenveld. Een matige eerste helft waarin TVC ‘28 zich aan de bal niet van de beste kant liet zien. De 2-0 was tevens de ruststand.

Waar TVC’28 vorige week al vroeg in de 2e helft een tegendoelpunt incasseerde, gold dit ook jammer genoeg voor vandaag. Hierdoor werd al snel de 3-0 aangetekend. Ook in het resterende bedrijf van de wedstrijd kende TVC ’28 moeite om langdurig in balbezit te spelen. Plegt en Schepers waren met twee goede mogelijkheden nog dichtbij de 3-1. In de slotfase van het duel benutte Huizinga nog een strafschop en maakte de stand iets dragelijker. In een slotoffensief kreeg TVC’28 nog een paar kansen om wat terug te doen maar moest het de vierde tegentreffer slikken na een snelle Rigtersbleek uitval. 4-1 tevens de eindstand.

Een teleurstellend resultaat voor de mannen van hoofdtrainer Marcel Waayer (foto) en diens assistent Niek Lucas. Volgende week staat er een belangrijk duel op het programma: BWO, dat in de onderste regionen bivakkeert, komt dan op bezoek op de Grote Moat. Aanvangstijdstip is 14.00 uur.