Knap herstel Blauw Zwart tegen Hemur Enge

Na vorige week de zaalcompetitie te zijn gestart met een nederlaag tegen SEV, stond deze week Hemur Enge uit Amerongen op het programma. In de veldcompetitie werd hier onder uiterst slechte weersomstandigheden een krappe 7-5 overwinning tegen geboekt. In een goed gevulde sporthal ’n Dikken werd de bal afgegooid voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen.

De eerste paar minuten was het aan beide kanten nog zoeken, maar na een 1-1 stand nam Blauw Zwart duidelijk het initiatief door goede aanvallen neer te zetten en verdedigend de juiste druk te geven. Het goede veldspel werd deze keer ook uitgedrukt in doelpunten, waardoor Hemur Enge bij een snelle 6-1 voorsprong al moest ingrijpen door middel van een time-out. Deze had zodanig effect dat de uitploeg begon mee te scoren, maar de ploeg uit Wierden bleef de bovenliggende partij, waardoor er met een verdiende 10-4 voorsprong de rust in werd gegaan.

In de tweede helft probeerde Hemur Enge met de nodige wissels nog iets te forceren, maar verder van een verschil van vier doelpunten kwam het niet. Vanaf 13-9 zette Blauw Zwart weer even aan en liep zo uit naar 19-9, om vervolgens af te sluiten met een 22-10 overwinning. Een goede wedstrijd aan de kant van Blauw Zwart. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie op het programma tegen KCD uit Doorn, waar deze stijgende lijn hopelijk wordt doorgetrokken.