Mindere tweede helft kost SDO de winst; nu slechts remise

Zaterdag speelde SDO de laatste wedstrijd van 2018. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Arena in het thuishonk van de Oranjehemden, sporthal de Klaampe. Na de teleurstelling van vorige week was het team er op gebrand om een goede wedstrijd op de mat te leggen. Beide teams verdedigden sterk, het duurde even voordat het eerste doelpunt viel. Het eerste doelpunt viel aan de kant van de bezoekers uit Rhenen. SDO reageerde al snel met een mooi afgemaakte vrije bal.

Vanaf hier ging het gelijk op. Het werd duidelijk dat dit twee gelijkwaardige teams waren die erg aan elkaar gewaagd waren. Bij een gelijke stand van 5-5 wisten de SDO’ers een gat te slaan naar 9-5. Vlak voor rust wisten de tegenstanders toch nog twee afstandsschoten in de korf te leggen. Dit resulteerde in een ruststand van 9-7 in het voordeel van de thuisploeg.

Het plan was om de voorsprong opnieuw te vergroten, toch ging dit moeilijker dan verwacht. Beide teams verdedigden erg sterk en wisten de kansen niet af te ronden. Het waren de bezoekers die als eerst wisten te scoren waardoor er een stand van 9-8 op het scorebord kwam te staan. Al snel viel er nog een doelpunt aan de kant van de ploeg uit Rhenen. Dit resulteerde in een gelijke stand van 9-9. SDO wist ook nog een keer te scoren waardoor de thuisploeg opnieuw de leiding nam in deze wedstrijd.

Een paar minuten voor het fluitsignaal van de scheidsrechter wist ook Arena nog te scoren, waardoor beide teams deelnamen aan een erg spannende slotfase. In de slotfase werd er niet meer gescoord. De eindstand van deze wedstrijd was de gelijke stand 10-10. De volgende wedstrijd is op 12 januari 2019 tegen Blauw Zwart 1 om 16:25 uur opnieuw in de Klaampe.