Zwart Wit na winst koploper

Deldense korfballers van Zwart Wit nemen de koppositie in na een overwinning op Olympia uit Twijzel. In een ruwe en fysieke wedstrijd, trokken de Deldenaren aan het langste eind en namen met een uitslag van 19-22 de belangrijke twee punten mee uit het Friese Buitenpost. Mede doordat de concurrentie punten liet liggen, gaat Zwart Wit als koploper de kerstperiode in.

Voor de korfballers uit Delden was Olympia een relatief onbekende tegenstander. Bekend was dat het een fysiek sterke tegenstander is, die de duels niet schuwt. Met deze waarschuwing in het achterhoofd, begon Zwart Wit voortvarend aan de wedstrijd. Na enkele seconden werd de score geopend door de zwart wit gestreepte formatie. En nam na 3 minuten een 0-3 voorsprong in handen. Deze voorsprong van 3 punten bleek de gehele wedstrijd beslissend en Zwart Wit zou, achteraf gezien, geen enkele keer op achterstand komen.

Olympia vocht de eerste helft voor wat het waard was, maar wanneer zij de aansluitingstreffer maakten (2-3 en 6-8) was Zwart Wit in staat hier direct op te reageren de korf te vinden, waardoor het gat elke keer opnieuw naar drie punten gebracht werd. Vlak voor de rust wist Zwart Wit met twee afstandsschoten de score uit te bouwen naar 5 doelpunten (9-14).

Na rust tapte Olympia uit een ander vaatje. De fysieke duels werden harder en getracht werd de tegenstander uit de tent te lokken. Daarnaast vertraagde Olympia door te gaan achter verdedigen. De Deldenaren stelden zich hier rustig op in en domineerden de wedstrijd. Mede door een goede rebound te verzorgen kon er aanvallend voldoende kansen gecreëerd worden. Zwart Wit bepaalde het tempo en wist aanvallend voldoende te creëren.

Via een 14-17 en 16-19 tussenstand tikten de minuten richting het einde weg. Ondanks een veldoverwicht wist Zwart Wit niet verder uit te lopen dan drie doelpunten verschil. De uitstekend fluitende arbiter had de handen vol aan de vele confrontaties en fysieke contacten die gezocht werden. En de Deldenaren waren opgelucht dat zonder kleerscheuren het einde werd gehaald. In de laatste minuut bepaalde Linsey Smit de eindstand op 19-22.