WVC Volley pakt een set tegen Set Up’65 in Twente Cup, maar verliest van VC Bolsward

Donderdag 3 januari stond v oor WVC Volley de Twente Cup op het programma. WVC Volley dames mocht namelijk spelen tegen twee clubs uit de eredivisie, Set-Up ‘65 en Apollo 8. De dames uit Wierden startten erg goed tegen de club uit Ootmarsum. Tegen alle verwachting in stond WVC Volley dames in het begin van de set zelfs op voorsprong. De serve liep goed, de pass werd gebracht en ook werd er gescoord aan het net. De dames uit Wierden kregen hierdoor steeds meer zelfvertrouwen en ook het publiek uit Wierden zag een stuntje tegen een eredivisionist wel zitten. Het team van Frank van den Noort bleef maar scoren in deze eerste set en wisten ook daadwerkelijk voor een stuntje te zorgen. De dames wonnen de set met 25-17.

In de tweede set werd er gewisseld aan de kant van Set-Up ‘65. WVC Volley dacht ook in de tweede set door te kunnen stomen, maar daar staken de dames uit Ootmarsum toch even een stokje voor. De dames uit Wierden konden lang mee in deze set, maar Set-Up ‘65 trok toch aan het langste eind (21-25). De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Apollo 8 uit Borne. Deze wedstrijd was wederom erg leuk om te spelen voor WVC Volley dames, maar Apollo 8 was een maatje te groot. De sets eindigden in 16-25 en 17-25.

WVC Volley speelde afgelopen zaterdag in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar tegen VC Bolsward. Het team uit Wierden startte goed in de eerste set, scoorde veel, maakte weinig eigen fouten en zorgde voor een setstand van 25-12. Over het vervolg van de wedstrijd hoeven niet zoveel woorden geschreven te worden. WVC Volley maakte veel eigen fouten, zorgde voor weinig servedruk, maakte kansen aan het net niet af en liet het eigen niveau steeds verder dalen. VC Bolsward pakte niet alleen set 2, maar wist de wedstrijd met 3-1 te winnen. Deze wedstrijd moet snel vergeten worden door WVC Volley. De dames uit Wierden gaan zich weer richten op de volgende thuiswedstrijd tegen D.B.S. dames 1. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 19 januari om 13.30 uur in de Dikkenshal in Wierden.

Foto’s: Willeke Bon.