Amicitia kansloos tegen OWK

Zaterdag speelde Amicitia tegen het Groningse OWK. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door coach Michel Ligt (foto) aan het team heel duidelijk gemaakt wat er moest gebeuren in sporthal de Stamper in Vriezenveen. Ondanks die duidelijke opdracht begon Amicitia zwak aan de wedstrijd. Er werd niet goed omgegaan met de druk en het fysieke spel van OWK. Amicitia keek al snel tegen een 1-5 achterstand aan. Er volgde een periode waarin OWK, in tegenstelling tot de thuisploeg, scherp bleef, 6-10 tussenstand. De Toyota Klaas Drent formatie liet duidelijk over zich heen lopen en dit resulteerde in een teleurstellende ruststand van 6-12.

De boodschap van de coach in de rust was opnieuw duidelijk; zakelijker spelen en sterker verdedigen. Na de rust wist OWK de goede lijn door te zetten en viel het eerste doelpunt toch weer aan de kant van OWK.  Er volgde een periode waarin er om en om gescoord werd en stond er halverwege de 2e helft een stand van 8-14 op het scorebord. OWK bleef goed scoren en wist de stand langzaam uit te breiden naar 8-16.

Amicitia wist het gat nog iets te verkleinen, maar kon geen vuist meer maken, 12-18, maar OWK zette daarna weer aan en wist de wedstrijd gemakkelijk uit te spelen wat resulteerde in een eindstand van 16-24. Amicitia was kansloos en is nu degradatiekandidaat. Komende zaterdag speelt de selectie in Groningen tegen Nic.