Weghorst Makelaardij WVC dames wint nipt eerste thuiswedstrijd van 2019

Weghorst Makelaardij WVC Dames speelde zaterdag weer de eerste thuiswedstrijd van 2019 tegen Autoschade Kuiper/D.B.S. uit Balk. Vooraf was ook de opdracht om te proberen een leuke wedstrijd neer te zetten voor o.a. het publiek dat in grote getale was gekomen. De uitwedstrijd tegen D.B.S. was immers geen mooie wedstrijd waarbij WVC weinig tot niks had in te brengen. Tijd om te laten zien dat ze in Wierden wel degelijk konden volleyballen.

De wedstrijd begon met een hele mooie rally. WVC kon de rally winnend afsluiten door een mooie aanval van Marlijne ter Avest. WVC ging goed van start. Er stond al snel een kleine voorsprong op het telbord van 12-8. D.B.S. begon meer druk te zetten en bij 17-17 werd Kirsten Lentink gewisseld voor Lieke Scharbaai. De passlijn WVC kreeg de serve van D.B.S. niet voldoende onder controle. Het gevolg was dat WVC moeilijker tot scoren kwam. De tegenstander daarentegen wel. D.B.S sloeg soms hele harde ballen binnen waar WVC geen antwoord op had. De eerste set werd verloren met 19-25.

De tweede set begon een beetje rommelig door een verkeerde opstelling van WVC. Gelukkig lieten de meiden zich niet van de wijs brengen. In het begin ging het gelijk op. D.B.S maakte veel servefouten en WVC scoorde mooie punten door o.a. een uitstekend spelende Fleur Kleine Schaars. WVC speelde een goede set en won deze set met 25-21.

Ook in de 3e set zette WVC het goede spel voort. Al snel stond er een grote voorsprong van 12-4 op het scorebord. Fleur Kleine Schaars speelde ook deze set een belangrijke rol door haar blokpunten en aanvallende scores. D.B.S probeerde door middel van time-outs en wissels WVC uit het ritme te krijgen. En helaas lukte dat redelijk. De stand ging van 12-4 naar 21-20. De meiden uit Wierden werden meer onder druk gezet en de set werd met 23-25 verloren.

De vierde set startte WVC niet goed. Gelukkig herpakte ze zich snel en werden o.a. door goede serves van Lisette Ottenschot en Loes Boone een voorsprong gepakt van 5 punten. Ook in de set waren er lange rally’s te zien en een van deze rally’s werd door een mooie tactische bal van Myrthe Maris gewonnen. Loes Boone kon al haar aanvalster goed bereiken en WVC kon de kleine voorsprong behouden en winnend de set afsluiten met 25-20.

Een gelijke stand van 2-2 betekende een vijfde set. Met veel enthousiasme ging WVC verder. Deze set werd een goede prestatie neergezet door alle speelsters. Er waren mooie kill blocks en alles liep zoals het hoorde. D.B.S kon niet onder de druk uitkomen en WVC won deze set verdiend met 15-8 en dus de wedstrijd met 3-2. Met veel ontlading werd ook het laatste punt gevierd.