FC Berghuizen ruim langs Phenix

Op deze frisse maar zonnige zondagmiddag speelde Berghuizen de 1ste wedstrijd van de 2de competitiehelft tegen Phenix uit Enschede. Door de weersomstandigheden werd er niet afgetrapt op het vertrouwde hoofdveld op gras, maar werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld.

Vanaf het 1ste fluitsignaal was Berghuizen de bovenliggende partij. Helaas is het baltempo niet hoog genoeg en is de zuiverheid van de passes te vaak onzorgvuldig waardoor er niet heel veel kansen gecreëerd werden. Uiteindelijk zakte het niveau van Berghuizen steeds verder weg, groot voordeel was dat er wederom weinig werd weg gegeven en dat invalkeeper Bjorn Boersma de gehele wedstrijd uiteindelijk nauwelijks hoefde op te treden.

Vlak voor rust waren er nog 2 grote kansen. Eerst wordt Dennis Olde Hendrikman goed vrijgespeeld door Jurjen Kortink, maar Dennis nam iets teveel tijd en zag zijn schot nog geblokt worden door een verdediger. Daarna was het de beurt aan Dennis Agterbos die de bal door de verdediger in zijn voet geschoten krieeg en de bal uiteindelijk beheerst binnen schoot. Zo ging Berghuizen toch nog met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de 2de helft voerde Berghuizen de druk steeds verder op. Na een kleine 10 minuten in de 2de helft was het duel gespeeld. De ingevallen Niek Smudde werd de diepte ingestuurd en legde breed op de mee gelopen Dennis Agterbos die de bal prima binnen schoot. Martijn Heskamp was daarna ook dichtbij een doelpunt als zijn kopbal uit een verre ingooi via de onderkant van de lat net aan de verkeerde kant van de doellijn stuiterde.

Zonder groots te voetballen blijft Berghuizen kansen creëren, het is dat de grensrechter van Phenix erg scherp vlagde en zodoende heel wat aanvallen liet affluiten anders was de voorsprong al sneller verder uitgebreid. Wanneer de scheidsrechter besluit om het vlaggen te negeren was het Dennis Agterbos die een vrije doortocht kreeg en de 3-0 liet aantekenen. Uiteindelijk werd het nog 4-0 als Niek en Dennis exact dezelfde uitvoering van de 2-0 herhaalde.