Duidelijk herstel WVC Heren tegen Skopein-Wivoc

Afgelopen zaterdag stond voor Weghorst Makelaardij WVC heren de wedstrijd tegen Skopein-Wivoc op het programma. Op papier een makkelijke tegenstander, Wivoc staat een-na-laatste, maar dat is in deze competitie eigenlijk niet te zeggen.

De eerste set werd gespeeld met Peter Oosterhuis, Rik Buijse, Daniel Brouwer, Jarek Sobczynski, Hans Gelten en Wiljen Veldhuis. Al in de 2de rally van de wedstrijd liet de scheidsrechter zich al gelden door een zuivere set-up van Peter Oosterhuis voor technisch fout af te fluiten. Een beslissing die vooral hemzelf in moeilijkheden bracht, aangezien de spelverdelers van de tegenstander technisch gezien een stuk minder zijn dan die van WVC. Verder was het een moeizame set. Er werden zeker wel mooie punten gespeeld, maar echt op gang kwam het niet. De pass stond toch wel aardig onder druk, Wivoc serveerde goed richting de hoeken, en de verdediging mistte energie. De swung bleef hierdoor weg, maar de echte problemen gelukkig ook, want hiervoor was de tegenstander te voorspelbaar. Dit zou eigenlijk 4 sets lang zo blijven. De eerste set werd gewonnen met 22-25.

De tweede set begon met dezelfde 6 spelers en met hetzelfde spelbeeld. Wivoc probeerde wat het kon, maar was niet bij machten. WVC speelde gedegen maar bleef zoeken naar de juiste spirit en energie (mede dankzij Daniel Brouwer kakte het niet in). In de 2de set was vooral de scheidsrechter die merkte welke ‘fout’ hij in de 1ste set heeft gemaakt. Consequent was hij wel want hij hield de technisch lijn vol. Zo werd de 2de spelverdeler van Wivoc 3x achter elkaar afgefloten voor technisch fout waarnaar de coach hem in bescherming moest nemen en hij na 10 punten weer kon vertrekken. De werd gewonnen met 20-25.

Set 3 werd Wiljen Veldhuis aan de buitenkant gewisseld voor Ruben de Koeijer. Deze set werd zwak begonnen, WVC was niet scherp genoeg en bij Wivoc werden de geboden kansen benut: 8-2 achterstand. Werk aan de winkel, want set verlies stond niet in de planning. Coach Arjan Heuver pepte het team in de time-out op en dit had resultaat. Op alle fronten werd scherper gespeeld: betere en slimmere service, goede passing, gesloten blokkering en kansjes werden gepakt. Bij 16-16 was de achterstand goedgemaakt en hoewel Wivoc toch weer bleef aanklampen, werd de set gepakt: 21-25.

In set 4 werd de opstelling gewijzigd: Ruben de Koeijer en Wiljen Veldhuis stonden op buiten en Rik Buijse werd op diagonaal vervangen door Hans Gelten. Vaak is deze 4de set bij een 3-0 voorsprong een lastige set voor WVC om te winnen. In de thuiswedstrijd tegen Wivoc is juiste deze set weggegeven. Maar niet deze wedstrijd! Het beeld van de wedstrijd bleef hetzelfde en Weghorst Makelaardij WVC kwam ook nu niet in de problemen: 22-25.

Een duidelijke 4-0 overwinning waarbij de tegenstander, ondanks 4 sets boven de 20, nooit zicht heeft gehad op setwinst. Mede door verrassende uitslagen in andere partijen (zo won Time-out met 3-2 van koploper Dios, en liet Set-up een setje liggen tegen nummer laatst Harambee) blijft WVC netjes 3de met slechts 3 punten achterstand op Set-Up en 5 punten op Dios.

Volgende week zaterdag dan kunnen de heren de borst nat gaan maken met een rechtstreekse confrontatie tegen nummer 2 Springendal-Set-Up’65 H2. De wedstrijd is in Ootmarsum begint om 16.30 uur.

Foto’s: Remco Hendriksen.