Borhave verliest thuis van Dalfsen ondanks sterke tweede helft

De sporthal in Borne was prima gevuld voor de wedstrijd Borhave – Dalfsen. De nummers zes en zeven uit de eredivisie vochten een echte streekderby uit, waarbij Dalfsen al snel in de eerste helft het initiatief naar zich toe trok. Na een 2-2 tussenstand liepen de gasten vlot weg naar 2-7. In die fase waren de Bornse dames onnauwkeurig en leken geïntimideerd door de agressieve offensieve dekking die door Dalfsen was neergezet. Daarnaast stond Evelien Grob van Dalfsen weer een geweldige partij te keepen in haar oude thuishal. Het lukte Borhave in de eerste helft niet om echt vat te krijgen op de gasten uit Dalfsen. De gasten liepen gestaag weg naar een 13-20 ruststand.

In de tweede helft bleef het verschil steeds ongeveer gelijk, maar in de laatste 10 minuten legde de thuisploeg de schroom van zich af en kwam terug tot op 4 doelpunten. Borhave liet Dalfsen schrikken en de Sallandse ploeg oogde broos en wat onzeker. Borhave miste echter de koelbloedigheid om deze toestand echt uit te buiten. Uiteindelijk stond er na twee keer dertig minuten 26-31 op het scorebord, die score deed recht aan het vertoonde spel.

Komende week zaterdag speelt Borhave in Venlo tegen de nummer drie Venlo. Woensdag 6 februari 20.00 uur ontmoeten Borhave en Dalfsen elkaar opnieuw in Borne, dan voor de laatste 16 in de bekercompetitie.

Foto’s: sportfoto-oost