Losser speelt gelijk in strijd om plaats 3

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Losser de strijd om plaats 3 tegen VZ&PC niet gewonnen. Na een enerverende wedstrijd werd het 6-6 en blijft VZ&PC op de 3e plaats staan met 2 punten voorsprong op Losser. Losser begon prima aan de wedstrijd, had de verdediging uitstekend op orde en nam in de eerste periode middels een overtaldoelpunt van Manon Korfage en een gave boogbal van Susan Nijhuis vanaf een meter of 10 een verdiende 2-0 voorsprong.

In de 2e periode kwam VZ&PC terug met een fraai doelpunt vanaf de midvoorpositie. In het middengedeelte van deze 2e periode waren de verdedigers die het voor het zeggen hadden, totdat aan het einde van deze periode een stel spectaculaire minuten aanbraken. De Vriezenveensen scoorde de gelijkmaker, vervolgens scoorde Theresia Korfage bij een overtalsituatie de 3-2. Enkele momenten later lag de bal weer bij Losser achter doelvrouwe Claudia Nijhuis, maar met nog 21 seconde te gaan was die periode nog niet verstreken: Losser verdiende nog een strafworp en deze werd benut, zodat halverwege de wedstrijd Losser met 4-3 voor stond.

In de 3e periode had Losser wat verdedigende spelers wat rust gegeven. VZ&PC maakte daar slim gebruik van en nam middels doelpunten vanaf de midvoorpositie en vervolgens een technisch schitterend uitgevoerde boogbal een 4-5 voorsprong. Halverwege deze periode werd deze voorsprong verdubbeld, doordat Losser eenvoudig balverlies leed en VZ&PC de counter perfect kon afmaken. Met nog 14 seconde te spelen was het aanvoerster Manon Korfage die uit een overtal de aansluitingstreffer scoorde. Met een 5-6 achterstand was er in de laatste periode nog alles mogelijk.

In die 4e periode kreeg Losser voldoende mogelijkheden, maar met maar liefst 4 overtalsituaties op rij werd zeer slordig omgegaan. Vaak ontbrak de rust om goed met de situatie om te gaan. Door de drang naar voren en de druk van VZ&PC werd te vaak balverlies geleden. Toch was het een man meer situatie die de uiteindelijke gelijkmaker op het scorebord zette: Met nog 19 seconden te spelen scoorde Theresia Korfage deze gelijkmaker vanaf haar vertrouwde positie bij zo’n situatie. In de ultieme eindfase van de wedstrijd kreeg Losser nogmaals een man meer, maar de 4 overgebleven seconden waren te weinig om nog iets aan de 6-6 eindstand te doen.

Periodestanden: 2-0, 2-3, 1-3 en 1-0. Doelpunten Losser: Manon Korfage 2, Theresia Korfage 3, en Susan Nijhuis.