Mariënberg verrast met zege op Quick’20

Voor de wedstrijd kon trainer Tim Engbers van onze gasten uit Oldenzaal nog wel lachen om het feit dat hij van leider Gerard Lotterman een exclusieve Mariënberg-sleutelhanger cadeau kreeg. Na 2 x 45 minuten was zijn stemming minder vrolijk. Voetballend de betere ploeg maar Quick’20 werd min of meer vakkundig eruit gesleuteld cq. gecounterd door een slimmer acterend Mariënberg.

De laatste drie wedstrijden leverde Mariënberg de volle buit van negen punten op. Een bijzondere knappe prestatie met maar liefst twee ploegen uit de top drie. Hellendoorn werd geslachtofferd met een 1-0 overwinning en Quick liep in Mariënberg met een 3-1 nederlaag tegen de lamp. Daar tussendoor werd SVVN aan de zegekar gebonden middels een 2-3 zege.

Mariënberg begon in dezelfde opstelling als een week geleden en dat legde oefenmeester Niels van ’t Hoog geen windeieren. Al na 3 minuten was het al raak voor de thuisploeg. Mede door de zon schatte de laatste man van Quick’20 een hoge bal verkeerd in, hij liep er onderdoor en bood zo Rolf Hofsink de uitgelezen mogelijkheid om de 1-0 binnen te schieten. Dat deed Rolf dan ook naar behoren, hij rondde fraai af met zijn linkerbeen en liet de doelman compleet kansloos.

Quick’20 bleef zowel in de eerste helft alsmede het tweede bedrijf voetballend de betere ploeg. In de eerste helft leidde dat echter niet tot uitgespeelde kansen. Alleen bij enkele vrije trappen was de ploeg uit Oldenzaal dicht bij een treffer. De rust leek met een 1-0 voorsprong voor Mariënberg begroet te gaan worden maar een spaarzame aanval van de thuisploeg leverde een 100% score op. De bal zeilde achter de verdediging van Quick’20 en Erjan Lamberink was de laatste in de rij die vrij rustig de 2-0 onder de keeper schoof.

Een flinke opsteker voor Mariënberg en een flinke domper voor Quick’20 die gezien het spel en de stand op de ranglijst eigenlijk spekkoper zou moeten zijn op een zonnig Westerpark.

Na rust kwam Mariënberg weinig meer over de middenlijn. Quick’20 schakelde enkele tandjes bij en het leek een kwestie van tijd dat zij de aansluitingstreffer zouden maken. Echter na ruim twintig minuten voetballen hield Mariënberg nog steeds simpel stand. Een spaarzame en snelle uitval de geruststellende 3-0 op. Al moet gezegd worden dat de aanval er één uit het boekje was.

André Plaggenmars verzond een prachtige voorzet vanaf rechts en de ingevallen spits Patrick Willems kopte heerlijk tegendraads de treffer binnen. De eretreffer in de slotfase van Quick verontrustte Mariënberg niet meer.

Foto’s: Mariënberg.