De Zweef wint met 2-4 bij TVC’28

Voor De Zweef zeker een doelpuntrijke wedstrijd met een verdiende overwinning. Gaf de trainer vorige week nog aan dat het de ploeg ontbrak aan scorend vermogen, tegen TVC’28 lieten de mannen van Antoon Wennemers zien dat ze wel degelijk het net kunnen vinden. De Zweef voetbalde goed en geconcentreerd. TVC gebruikte veel fysiek en was fel met veel overtredingen. Met lange ballen richting Dennie Hoogenkamp probeerde de ploeg uit Tubbergen scoringskansen te forceren, maar dat kwam niet echt uit de verf.

De wedstrijd begon goed voor De Zweef. Na vijf minuten werd een onschadelijke vrije trap van de Nijverdalse ploeg niet goed weggewerkt. Sven Dikkers kon oppikken en lobde de bal over zijn tegenstander op de vrijstaande Boris Vermeulen die de 0-1 binnen kopte. Een fraaie start.

TVC was de kluts een beetje kwijt en De Zweef balde er vrolijk op los. Een onderschepping van een foute uitspeelbal van de Tubbergense doelman luidde te tweede goal in. Het was Daniel Jannink die oppikte. Hij leverde de bal af bij Sven Dikkers die Tom Heuver op de rand van het strafschopgebied bediende. Hij kon ongehinderd richting doel en fraai de 0-2 langs de keeper tikken.

TVC drukte daarna de gaspedaal in en probeerde met hoge ballen de Zweefverdediging te verrassen. Dat gebeurde in de 33e minuut toen een hoge voorzet bij de tweede paal voor de voeten van Tom Koelman terecht kwam die de doelman van de gasten verschalkte 1-2. Bij een aanval van TVC klapten Thomas Vermeulen en Sven Dikkers met de koppen tegen elkaar. De blessure bij de laatste was het ergst.

Hij maakte na rust dan ook plaats voor Nick Snellink en dat was vandaag de “wissel van de eeuw”. Eerst echter had Daniel Jannink moeten scoren. Jesper Middelkamp werd de diepe ingestuurd, liep z’n man eruit en kon vanaf de achterlijn strak voorzetten op Daniel, die echter jammerlijk miste.

TVC putte moed uit deze misser. De Zweef moest alles doen om gevaar uit aanvallen te halen. Daardoor liepen Mark Nieboer en Jacco ten Hove tegen geel aan. Meer kaarten trok de scheids tegen de blauwwitten uit Tubbergen. Na een uur voetballen kon de aanvoerder van TVC na twee keer geel vertrekken.

De laatste twintig minuten waren voor Nick Snellink. Hij werd in de 64e minuut de diepte ingestuurd, zag de keeper iets te ver voor de goal staan en lobde de bal vanaf zo’n 25 meter over de goalie in het net: 1-3. TVC gaf niet op en dat was mooi voor het publiek. Vooral toen opnieuw Tom Koelman tien minuten voor tijd een hoge voorzet bij de tweede paal vrij kon inkoppen en de stand 2-3 werd.

Het was opnieuw Nick Snellink die orde op zaken zetten. Bij een aanval op rechts kwam de bal via Ekuchu bij Jesper Middelkamp. Die speelde op Marco ten Dam, die zag dat de grensrechter de vlag in de lucht stak. De scheidsrechter stond boven op de situatie en oordeelde anders. Door voetballen dus. De bal van Ten Dam ging de diepte in op Nick Snellink. Oog in oog met de keeper behield deze zijn kalmte, speelde de man uit en tikte de 2-4 binnen. Opschudding en ongeloof aan Tubbergse kant, maar de scheidsrechter liet zich niet vermurwen. Volgende week speelt TVC ’28 wederom een thuiswedstrijd en wel tegen BWO. De wedstrijd begint op 14.00 uur.

Foto’s: De Zweef/Paul Snijders