Den Ham verliest verdiend van Hulzense Boys

Den Ham begon bij Hulzense Boys overtuigend aan de wedstrijd. Reeds in de 2e minuut was er een wonderschoon doelpunt van Luuk Kuiper die een voorzet van Kevin Ruiterkamp binnen kopte. Het eerste doelpunt voor Luuk in competitie verband in het Hammer keurkorps smaakte natuurlijk naar meer. Echter de Hammer ploeg liep het volgende half uur bijna consequent achter de feiten aan. Helemaal toen na 15 minuten Richard Wolters de 1-1 binnen werkte waarbij er niet al te best werd opgetreden in de Hammer verdediging. Misschien dat het kwam door een iets gewijzigde opstelling, waarbij de beide backs wat meer naar voren waren geposteerd.

Na wat omzettingen kwam Den Ham vanaf de 40e minuut weer redelijk aan het ballen. In de 45e minuut lukte het Kevin Ruiterkamp om na een fraaie pass van Thomas Remmink zelfs de 1-2 te scoren. Echter nog voor het rustsignaal kon Michiel Schurink na een ongecontroleerde actie in een luchtduel met een terecht gegeven rode kaart al vast de kleedkamers opzoeken. Daarmee benadeelde hij zijn eigen ploeg behoorlijk.

De geblesseerde Roy Zorgdrager werd daarom vervangen door een verdedigende speler, Leon Uulders, in plaats van voor een aanvaller. Allemaal volstrekt begrijpelijk, maar voorin was het voor met name Kevin Ruiterkamp daarna niet meer te belopen. Hulzense Boys bleef aandringen, en scoorde via Machiel van Keulen in de 55e minuut de gelijkmaker.

En natuurlijk, zonder fouten krijg je geen doelpunten, maar ook in de situatie voorafgaand aan het doelpunt werd er door de Hammer ploeg niet goed gespeeld. Diezelfde van Keulen had in de 57e minuut met een onvervalste “fallruckzieher” de 3-2 op de pantoffel. Echter ging zijn inzet via de bovenkant lat over het doel, een actie die meer had verdiend.

Doelman Ekkel hield vervolgens zijn ploeg op de been met enkele fabuleuze reddingen en een voorzichtige hoop op een puntendeling begon onder het Hammer publiek te ontstaan. Die hoop werd echter in de 77e minuut de grond in geboord door Tim van der Zande die met een schot van 25 meter in de linker bovenhoek doel trof. Echt eentje om uit te zagen. Doelman Ekkel compleet kansloos.

De moegestreden Hammer ploeg was hierna niet meer in staat om verandering in de score aan te brengen, waardoor de thuisclub verdiend de drie punten kon bijschrijven.