Na drie winstpartijen op rij moet WVC Volley een nederlaag incasseren

Zaterdag reisde Weghorst Makelaardij WVC Volley dames af naar Varsseveld, waar een competitiewedstrijd tegen VCV dames op het programma stond. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er eerst cake met blauwe muisjes gegeten, aangezien trainer Frank van den Noort en passer-loper Leonie van den Noort de trotse ouders waren geworden van een zoon. Een feestelijk begin dus van de zonnige zaterdagmiddag.

Een ander heuglijk feit was dat de dames uit Wierden in de afgelopen drie wedstrijden 13 punten binnengesleept hadden, reden genoeg dus om vol vertrouwen aan de wedstrijd in Varsseveld te beginnen. De pass lag in de eerste set prima. Libero Kira Schorn en passer-loper Lieke Scharbaai wisten de passes goed af te leveren bij spelverdeelster Loes Boone. Het probleem was echter dat de ballen aan het net niet werden afgemaakt. Een bijkomend probleem waren de vele serve fouten aan de kant van WVC Volley dames 1. Deze combinatie zorgde ervoor dat het tot 13-13 gelijk op ging, maar daarna wist VCV de set naar zich toe te trekken (25-19).

In de tweede set startten de dames uit Wierden goed met een mooie serve van spelverdeelster Loes Boone. Wat er daarna gebeurde, kunnen we kort over zijn. WVC Volley leverde geen servedruk, scoorde (bijna) niet middels de aanvalsters, liet VCV het spel maken, keek tegen een achterstand aan van 16-5, wist deze set niet meer te kantelen en verloor de set met 25-17.

Ondanks een 2-0 achterstand lieten de dames uit Wierden het hoofd niet hangen. Misschien kon een 0-2 nog resulteren in een 3-2 winst. Met dit motto startten de dames uit Wierden de derde set. Op alle fronten liet WVC Volley dames 1 een lichte vooruitgang zien, waardoor ze deze set aan het langste eind trok (24-26).

In de vierde set probeerde het team van Frank van den Noort het (met vlagen) goede spel door te zetten, maar dit ging erg moeizaam. VCV wist het eigen spel te spelen en haalde ook de laatste set binnen met 25-20. Een 3-1 winst voor de dames uit Varsseveld. Conclusie voor WVC Volley dames: Een wedstrijd om snel te vergeten.

Zaterdag 23 februari speelt Weghorst Makelaardij WVC Volley dames om 13.30 uur in Wierden tegen Hake Tjoba dames. De eerste thuiswedstrijd in een reeks van 3.