Dames Losser spelen gelijk in Bemmel

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Bemmel de 4e plaats op de ranglijst verloren door niet te winnen van Thetis. Na een meer spannend dan fraaie wedstrijd werd het uiteindelijk een 6-6 gelijkspel.

Losser begon gehavend aan de strijd. Door de wintersportvakanties was het team niet compleet. Onder de lat lag daarom Linda Hesselink, die na een lange periode van afwezigheid weer eens in een wedstrijd te zien was. Op een paar kleinigheidjes na was het niet te zien dat ze wedstrijdritme miste. Het duurde land voordat de wedstrijd werd opengebroken. Pas aan het einde van de eerste periode was het Thetis dat de score opende.

In de 2e periode reageerde Losser daar prima op. Loreen Oddo wist tot 2x toe vanaf de midvoorpositie te scoren. Thetis kon nog voor halverwege de wedstrijd gelijkmaken scoren en binnen een halve minuut zelfs op voorsprong komen. Deze werd in het begin vergroot naar 4-2, en even later naar 5-2. Bij een overtalsituatie greep coach Rudi Damhuis in middels een time out. De afspraken die hierbij gemaakt waren werden prima opgevolgd en de kans die hieruit ontstond werd goed door aanvoerster Manon Korfage afgerond. Routinier Theresia Korfage kon kort daarop zelfs voor de aansluitingstreffer zorgen.

Losser ging met een 5-4 achterstand de laatste periode in, en alles was nog mogelijk. Al snel in die laatste periode kreeg Losser een terechte strafworp, deze werd onberispelijk ingeschoten door Theresia Korfage. In de opvolgende aanval was het wederom Theresia Korfage die met nog 4 minuten op de klok Losser aan de leiding schoot. De thuisploeg kon in de laatste minuut nog de 6-6 scoren, een wat gelukkig verkregen man meer werd goed ingeschoten. Losser kreeg nog een ultieme mogelijkheid om toch nog de volle winst mee te nemen, maar met de laatste overtalsituatie werd te slordig omgegaan.

Beide ploegen konden achteraf wel tevreden zijn met het gelijke spel, maar het was wel zuur dat hierdoor Losser de 4e plaats moest overdragen aan het Groningse Trivia.

Periodestanden: 1-0, 2-2, 2-2 en 1-1. Doelpunten Losser: Theresia Korfage 3, Loreen Oddo 2 en Manon Korfage .