De Zweef vergeet te scoren en verliest

Als je niet scoort, kun je niet winnen. Dit kenschetst de wedstrijd van De Zweef tegen Longa´30. De eerste helft was voor de bezoekers die rustig afwachtten en met overwicht eruit kwamen. Dit leidde tot een verdiende voorsprong van 0-1. Na rust wisselde Anton Wennemers en kwamen Jesper Middelkamp en Sven Dikkers in het veld, gevolgd door Marco ten Dam. Dat scheelde een hele dikke slok op een borrel. Als alle echte kansen benut waren, had de Zweef gewonnen met dikke cijfers. Nu trokken de blauwwitten aan het kortste eind en verloren met 1-3.

De Zweef liep in de eerste helft achter de feiten aan. Na een kwartier kreeg Tom Heuver geel. Even later werd een voorzet van rechts door De Zweef fout weggewerkt en kon door Longa ongehinderd ingekopt worden: 0-1. Longa stond goed en stoorde op eigen helft de opbouw van De Zweef, dat pas na 25 minuten een eerste mogelijkheid creëerde.

Tien minuten voor rust hadden de bezoekers de deur in het slot kunnen gooien. Daniel Thole gaf een pass op keeper Dennie Hoogenkamp, maar zag een aanvaller van Longa over het hoofd. Die pikte de bal op, maar slaagde erin de bal naast het doel te werken. Daarna gebeurde er niet veel meer tot de rust.

Na rust kwamen Sven Dikkers (nog half geblesseerd na de hersenschudding van vorige week) en Jesper Middelkamp (een weekje wezen skiën) voor Daniel Middelkamp en Daniel Thole. Dat scheelde veel. De Zweef lanceerde Jesper Middelkamp, die van de vleugel keurig voor legde op Sven Dikkers, die jammer genoeg miste. Het zag er naar uit dat de wedstrijd kantelde. De Zweef nam het felt in handen en dicteerde het spel.

Maar ja, dan moet je het wel afmaken en daar schortte het aan. Een paar minuten later kreeg De Zweef na een corner de bal niet goed weg en kon Longa de 0-2 aantekenen. Zo gaat het dan. Deze goal was aanleiding voor de trainer om Anthony Wennemers te vervangen door de snelle Marco ten Dam. Direct daarop was er een kans voor Jacco ten Hove die vanaf de zestien meter de bal in de handen van de keepers schoot.

Die maakte zijn faam waar door zich twee keer op snelheid langs de lijn vrij te spelen. In beide gevallen koos hij ervoor om zelf te schieten en niet voor te geven op gehele vrijstaande collega’s. Als je dat doet, moet je wel het net vinden, maar dat lukte niet.

Met nog twintig minuten te gaan kreeg de Zweef een vrije trap na een overtreding op Jesper Middelkamp. Boris Vermeulen kwam in schietrijke positie, maar slaagde er niet in de bal onder controle te krijgen. Die rolde iets naar links waar niemand anders stond dan Jacco ten Hove, Hij passeerde met een mooie schuiver de keeper en het was weer een wedstrijd: 1-2.

Iedereen met een blauwwit hart zag het gebeuren: 2-2 en misschien wel 3-2 of 4-2. Dat gebeurde niet, ondanks hevige druk op het doel van Longa. Dat liet zich verder niet veel van de wijs brengen en probeerde met hele snel omschakelen De Zweef de genadeklap toe te brengen. Dat gebeurde dus ook. Roy ten Dam kon een knap op goal nog blokkeren, maar de bal ging recht omhoog in plaats van de diepte in. In de situatie daarna scoorde Longa de 1-3. De Zweef probeerde het nog wel, maar verder dan een gele kaart voor Boris Vermeulen kwam de ploeg niet.