Twentse handbalderby met minimale voorsprong voor Borhave 25-24

Op de laatste wedstrijddag in de reguliere dames eredivisie competitie stond de Twentse derby tussen Borhave en DSVD geprogrammeerd. Een treffen tussen directe buren, dit resulteerde zaterdagavond in een bomvolle sporthal ’t Wooldrik (700 toeschouwers). Het publiek van thuis – en uitploeg alsmede de neutrale toeschouwer zaten zoals dat gelukkig binnen het handbal gebruikelijk is, mooi gemengd in de hal. Rivaliteit was er zeker, beide kampen wilden graag met de winst en de eer naar huis.

Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn was in het eerste onderlinge duel al duidelijk geworden. Vandaag zou hetzelfde beeld opleveren. De wedstrijd begon enigszins vertraagd omdat er in een sfeeractie een geel-blauwe serpentine kanon was afgevuurd over de vloer van de sporthal, na het opruimen klonk het aanvangssignaal van het (uitstekende) arbitrale duo.

De wedstrijd kende een moeizame aanloopfase, na tien minuten was er slechts vier keer gescoord (2-2) en vele acties en schoten mislukten volledig. Hierna waren het de gasten die het initiatief naar zich toetrokken, DSVD strafte in die fase onoplettendheid en onnauwkeurige passing bij Borhave genadeloos af. Daardoor liep DSVD weg naar 3-7 halverwege de eerste helft. Na deze korte oorwassing wist Borhave zich na een time-out weer te herstellen en stapsgewijs werd de achterstand teruggebracht tot een nieuw evenwicht 10-10 met nog bijna twee minuten te spelen. Voor de rust scoorde DSVD nog één keer waardoor de ruststand 10-11 werd. De wedstrijd was nog volledig open.

Na de pauze ging het zinderende wedstrijdbeeld gewoon door, aan beide kanten werden open kansen gemist maar langzaamaan nam de thuisploeg, wellicht op basis van ervaring, het initiatief in handen. Borhave nam een voorsprong van 3 doelpunten en DSVD bleek niet bij machte het gat te sluiten. In het gehele vervolg van de tweede helft schommelde de Bornse voorsprong tussen de één en de drie doelpunten. In de laatste minuut scoorde DSVD nog twee keer, maar toen was de winst van Borhave al een feit.

Een mooie wedstrijd met alles wat handbal kan bieden in een geweldige sfeer en met een voorbeeldig publiek, handballend Twente in optima forma. DSVD en Borhave treffen elkaar weer in de degradatiepoule van de nacompetitie op 6 april (Deurningen) en op 11 mei (Borne),

Na de carnaval zal Borhave de nacompetitie beginnen in Voorhouten tegen Foreholte, op 9 maart. Vervolgens zal SEW op 17 maart om 13.30 uur aantreden, thuis in ’t Wooldrik.

Foto’s: sportfoto-oost