TVC ’28 niet langs hekkensluiter BWO

Op De Grote Moat moest TVC ’28 zondag de in december afgelaste wedstrijd tegen hekkensluiter BWO inhalen. Gezien de stand op de ranglijst was een overwinning voor TVC ’28 broodnodig om van de onderste plaatsen weg te blijven. De wedstrijd eindigde in een gelijk spel, waarmee TVC ’28 zichzelf duidelijk te kort deed.

TVC ’28 leek zich bewust van het belang van deze wedstrijd en zette vanaf het begin druk op de tegenstander. BWO liet TVC ’28 het spel maken en beperkte zich tot verdedigen. TVC ’28 had duidelijk meer balbezit en wist enkele kleine kansjes te creëren: doelpoging van Kelvin Stopel (naast), een vrije trap van Jeffrey Huizinga (in de muur) en een kopbal van Tom Koelman (over) waren de wapenfeiten van TVC ‘28 in het eerste half uur. Daarna begon ook BWO te voetballen en kwam een paar keer gevaarlijk door. Eerst werd nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, maar een vrije trap van Dennis Kemerink werd onhoudbaar ingeschoten en zo was het opeens tegen de verhouding in 0-1.

TVC ’28 ging verder met kansen creëren. Zo stuitte Mauro Plegt op de sluitpost van BWO en kwam hij even later net te kort om een lage voorzet binnen te tikken. Jeffrey Huizinga schoot, na goed voorbereidend werk van Daan Geers, voorlangs. Vlak voor rust werd Tom Koelman in het stafschopgebied vastgehouden en kreeg TVC ’28 een strafschop toegekend. Jeffrey Huizinga kon dit buitenkansje niet benutten; hij schoot op de boomlange keeper van BWO. Omdat ook de daaropvolgende scrimmage voor het doel van BWO niets opleverde, was de ruststand 0-1.

In het begin van de 2e helft werd BWO twee keer gevaarlijk voor het doel van TVC ’28, maar daarna werd weer hetzelfde spelletje gespeeld: ver terug zakken op eigen helft en er bij balbezit snel uitkomen. TVC ’28 bleef de bovenliggende partij en kreeg wederom kansen, waaronder een goede vrije trap van Okke Scheepers die net over het doel zeilde. Vlak daarna was het dan eindelijk raak. Na een goede actie van Mauro Plegt kon Okke Scheepers van buiten het strafschopgebied de gelijkmaker binnenschieten. Het spel werd opener, en dat kwam de spanning ten goede.

Daan Geers schoot op de paal, waarna BWO aan de andere kant een goede mogelijkheid kreeg maar Mick Schlepper verdedigde goed. Er kwamen meerdere mogelijkheden voor TVC ’28 om de wedstrijd te beslissen, Daan Geers alleen voor de keeper, Okke Schepers schoot naast, voorzet Niek Staarink uit het doel gehaald en tot slot een doelpunt van Mauro Plegt wegens buitenspel afgekeurd. Maar de bal wilde er niet in en zo werd de eindstand 1-1. Hiermee heeft TVC ’28 twee broodnodige punten liet liggen. Op 10 maart speelt TVC ’28 de uitwedstrijd tegen Longa ’30.