SDO verliest van koploper SEV

Afgelopen zaterdag stond voor SDO, vier rondes voor het einde, de laatste thuiswedstrijd van deze zaalcompetitie op het programma. De ploeg trad aan tegen de aanvoerder van de ranglijst, SEV uit Zelhem. Het vorige duel werd gewonnen door de bezoekers met 15-7. De Westerhaarse formatie wist wat de sterke punten waren van de gedoodverfde kampioen en had in aanloop van de wedstrijd veel getraind op het uitschakelen van de gevaarlijkste mensen en aan de kant van de Zelhemmers. Zo wilde de ploeg van Vincent Weghs proberen om de tegenstander een hak te zetten in de strijd om de titel.

Ondanks de goede voornemens van de thuisploeg was de beginfase duidelijk voor SEV. De bezoekers begonnen scherper aan de wedstrijd en wisten dit te vertalen in een 0-3 voorsprong. SDO was zoekende en had moeite met de verdedigende druk van de tegenstanders. Toch wisten de Oranjehemden zich terug te knokken naar 2-4. Daarna waren het weer de bezoekers die een gaatje sloegen naar 2-7. Niet veel later was het 4-8 in het voordeel van SEV. In het tweede deel van de eerste helft kwam SDO iets beter in de wedstrijd. Hierdoor kroop de ploeg langzamerhand dichter naar SEV toe. In de dying seconds van de eerste helft had SDO een grote kans om te gaan rusten met twee doelpunten verschil, maar de bal rolde uit de korf. Hierdoor gingen de ploegen de rust in bij een 8-11 stand op het scorebord in het voordeel van de bezoekers.

Waar de bal even voor rust er net niet in ging, viel het eerste schot aan SDO zijde na rust wel door het mandje, 9-11. De spanning was direct terug, maar niet voor lang. SEV nam het heft in handen en liep uit naar 10-15. Binnen enkele minuten zagen de toeschouwers hoe de SEV’ers vrij gemakkelijk een groot gat sloeg. Nu was het de taak aan de Westerhaarders om het gat weer te dichten. Dit ging erg moeizaam doordat SEV bleef meescoren. Het werd nog 15-17, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet. Ook al bleef de ploeg er voor strijden, de bezoekers waren gewoonweg sterker. In de slotfase vielen er nog een aantal doelpunten over en weer, maar de zege van de titelkandidaat, SEV, kwam niet meer in het geding. Eindstand: 17-20.