Verdiende overwinning NKC ’51 op Synergo

Zaterdag stond voor NKC’51 de topper tegen Synergo op het programma. NKC’51 voert de ranglijst aan met één verliespunt uit negen wedstrijden en verloor dat punt juist tegen Synergo. Synergo staat op een tweede plaats met twee punten achterstand op NKC’51. Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig in Het Ravijn in Nijverdal. De hal was afgeladen vol en iedereen kon zich opmaken voor een mooie strijd tussen twee ploegen die al goed korfbal hebben laten zien en in een goede vorm verkeren.

NKC’51 was van meet af aan scherp en leek geen opstartproblemen te hebben. Verdedigend werd Synergo goed dichtgehouden en door twee snel versierde strafworpen kwam de ploeg van Gert Schorn op een 2-0 voorsprong. Bij Synergo waren het vooral de dames die aanvallend voor het nodige gevaar zorgden, maar in de beginfase leverde dat niet veel doelpunten op voor Synergo. NKC’51 bleef geconcentreerd spelen en wist de voorsprong uit te bouwen naar 6-1. Synergo wist het verschil weer terug te brengen naar vier, maar kon niet dichterbij komen. Beide teams leken in het verdere verloop van de eerste helft aan elkaar gewaagd te zijn, maar de vroeg gemaakte voorsprong door NKC’51 kwam niet in gevaar. NKC’51 en Synergo lieten het publiek veel mooie doelpunten zien, waarbij NKC’51 ietwat het betere van het spel had. Bij de stand van 12-8 wist NKC’51 de voorsprong nog wat te vergroten en hield dit vast tot aan het rustsignaal, ruststand 18-12.

Het verloop van de wedstrijd leek op het eerdere gelijke spel tussen NKC’51 en Synergo, in Utrecht wist NKC’51 een riante voorsprong op te bouwen, maar verspeelde deze snel weer in de tweede helft, waardoor Synergo weer op gelijke hoogte kwam. Iedereen aan NKC’51-zijde wist dus ook dat deze wedstrijd nog niet gespeeld was.

In de tweede helft was het Synergo dat erg scherp begon. Binnen een paar minuten wist het drie keer te scoren en NKC’51 wist daar niets tegenover te zetten. Net als de vorige wedstrijd tegen Synergo, leek de onzekerheid in de ploeg te sluipen en Synergo maakte hier dankbaar gebruik van. Van het frivole spel van de eerste helft was weinig terug te zien en er moest hard gewerkt worden om tot scoren te komen. Hier en daar wist NKC’51 een doelpunt mee te pakken, maar de ploeg kon niet voorkomen dat Synergo helemaal terug in de wedstrijd kwam. Via 18-15, 19-16 en 20-18 trok Synergo de stand gelijk bij 22-22 en was de strijd om de eerste plaats weer helemaal open. Gert Schorn was genoodzaakt een time-out te nemen en ervoor te zorgen dat de ploeg weer op scherp werd gezet.

Synergo begon de spanning ook te voelen en maakte aanvallend verkeerde keuzes, ook door goede verdedigende druk die gegeven werd. Het scoren stokte aan de kant van de Utrechters en NKC’51 strafte dit goed af. NKC’51 bleef doorgaan en wist opnieuw een voorsprong te pakken, 24-22. NKC’51 kwam zelfs op 25-22, maar Synergo antwoordde snel met de 25-23. Toen NKC’51 nogmaals twee keer scoorde en het verschil op vier doelpunten bracht, was het verzet bij Synergo gebroken en de wedstrijd beslist. Beide teams scoorden nog één maal en dat bracht de eindstand op 28-24. Een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning voor de ploeg van Gert Schorn, dat een belangrijke stap zet naar het kampioenschap in de eerste klasse.

Met deze overwinning versterkt NKC’51 de koppositie en staat nu vier punten los van zowel Synergo als Rigtersbleek. Komend weekend speelt NKC’51 de uitwedstrijd tegen Noviomagum, waarvan gewonnen moet worden om dichter bij het kampioenschap te komen, aanvang 16:00 uur.