Blauw-Zwart wint overtuigend van KCD

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Blauw-Zwart tegen KCD uit Doorn op het programma. Tijdens de vorige ontmoeting wist Blauw-Zwart in de laatste seconde van de wedstrijd de gelijkmaker te maken. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van ons oudste lid Gerrit Borger.

In de beginfase van de wedstrijd namen de Wierdenaren het initiatief door snel de bal rond te laten gaan, en te scoren uit schoten. Al gauw werd het gaatje gemaakt met de bezoekers uit Doorn. Na 20 minuten te hebben gespeeld nam Blauw Zwart het voortouw door de voorsprong van 9-6 uit te breiden tot een 18-8 rusttand. Veel lukte aan de kant van de Wierdenaren, er werd met veel lef en overtuiging gespeeld. Daarnaast had de thuisploeg de scheidsrechter niet tegen. In de rust werd er nog een andere wedstrijd als voorbeeld gebruikt. PKC won namelijk met 52-21 van KCC/SO natural. Helaas liep de 2e helft anders dan verwacht.

De tweede helft was minder spectaculair dan de 1e helft, er werden meer fouten gemaakt. KCD maakte deze helft wel de kansen af, waardoor ze terug kwamen in de wedstrijd. Met een aantal wisselingen aan beide kanten liep de wedstrijd langzaam naar het eind. In de eindfase lukte er weinig aan de kant van de thuisploeg, vooral aanvallend kon Blauw-Zwart geen vuist meer maken zoals dat het de 1e helft wel kon. Uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd tot het einde, met als eindstand 25-17 in het voordeel van Blauw-Zwart.

Met nog 3 wedstrijden tot het einde van het zaalseizoen staat Blauw-Zwart op een gedeelde 2e plek met de Eemvogels.. Met 3 punten achterstand op de koploper lijkt de titel voor het zaalseizoen niet meer haalbaar.