Opnieuw duur puntverlies SVZW in slotfase

SVZW begon zaterdag goed en was er reeds in de 4e minuut geel voor Buitenpost’ vrije trappenspecialist Robin Huisman de Jong. Uit de daaropvolgende vrije trap schoot Frank Smit raak en stond het na vijf minuten al 1-0. Na die vroege treffer ging het spel redelijk gelijk op, was Yessin Maskoul in de 11e minuut dichtbij de 2-0 en diezelfde Maskoul dacht in de 16e minuut de voorzet van collega Deniz Sahbaz binnen te koppen, maar zag zijn inzet fenomenaal gestopt door doelman Kevin van der Meulen. Ook de gasten kregen wel degelijk hun kansen, zoals in de 22e minuut toen Ricky Weening van dichtbij een opgelegde kans niet wist te benutten. Even later moest SVZW doelman Tim Sickman handelend optreden bij de kopbal van Jelmer Vos uit de vrije trap van Robin Huisman de Jong. In de 28e minuut behoedde Frank Smit zijn ploeg voor de gelijkmaker en ging zijn schot twee minuten later voorlangs. Ruststand 1-0.

Na de warme thee liet Yessin Maskoul terstond een mooie pass los op Deniz Sahbaz, wiens lob helaas naast het Buitenpost belandde en leverde het schot van Frank Smit nog een corner op. Alweer pech voor de ploeg met de rode lantaarn in de 50e minuut: Burak Basut kopte op de binnenkant van de paal, maar de bal verdween niet over de doellijn helaas. De volgende seizoen naar Genemuiden vertrekkende Buitenpost trainer Rene van der Weij bracht in de 52e minuut zijn eerste wissel in door Jorrit Terpstra te vervangen door Halbe Elsenga. Twee minuten later had het schot van Tom Hegeman raak moeten zijn namens de gasten, opnieuw stond Kevin van der Meulen goed en ook een aanval uit het boekje in de 57e minuut via Sahbaz en Maskoul werd helaas net niet doeltreffend afgerond.

Met nog een half uur op de klok begon Buitenpost wel steeds meer aan te dringen, zag Tom Hegeman zijn schot mislukken en wisselden de Friezen ten tweede male, dit keer maakte Robin Huisman de Jong plaats voor Joran Olijve. Twee minuten daarna, in de 69e minuut, viel dan toch de gelijkmaker door Rob Dijkstra en kon het spel van voren af aan beginnen. Een kwartier voor tijd een dubbele wissel aan SVZW zijde: Philip Agteres haalde Frank Smit en Bas Woesthuis eraf, Nick Koopmans en Joshua ter Avest werden hun vervangers. Ter Avest mocht meteen een vrije trap nemen welke door Burak Basut werd overgekopt. Het allermooiste moment van de wedstrijd volgde in de 88e minuut, toen de voorzet van Lars Kamperman Leferink op het hoofd van Deniz Sahbaz onberispelijk en onhoudbaar in de verre hoek werd binnen gekopt: 2-1.

En toch ging het in die slotfase opnieuw mis, want in de 92e minuut (blessuretijd) zag Rolf Dijk toch nog kans om de gelijkmaker aan te tekenen, niets bleef de thuisploeg ook dit keer bespaard. Daar waar iedereen op een driepunter gerekend had, moest de gifbeker opnieuw leeg gedronken worden door slechts een punt bij te schrijven. Eindstand 2-2, dat zet geen zoden aan de dijk en de zorgen worden met de week groter, ook al doordat directe concurrenten DETO en WHC zaterdagmiddag beide wisten te winnen.

Foto’s: Henk Steen