Amicitia verliest ruim van koploper Sparta Zwolle

Na een goede wedstrijdbespreking van de interim coach Edgar Korf was Amicitia klaar voor de wedstrijd tegen koploper Sparta. Amicitia kwam snel met 1-0 voor maar ook Sparta wist gelijk te scoren 1-1. Amicitia kwam drie doelpunten achter te staan maar trok de stand toch weer gelijk 4-4. Sparta benutte de kansen beter dan Amicitia. Veel spelers van Sparta speelden een fysieke en harde wedstrijd en dat was lastig te beoordelen voor een scheidsrechter zonder assistent scheidsrechter. Een en ander resulteerde in een ruststand van 12-8.

Alles is nog mogelijk, was de boodschap voor de Vriezenveense formatie. Amicitia geloofde in een stunt en kwam scherper uit de kleedkamer. De eerste doelpunten na de rust waren dan ook voor Amicitia. Na ongeveer zeven minuten spelen in de tweede helft stond het 14-13. Nu moesten de oranje-kragen zorgen dat ze op gelijke hoogte konden komen om daarna de voorsprong te pakken. Helaas gebeurde het tegenovergestelde, Amicitia kwam ondanks hard werken toch mdet vier doelpunten achter 17-13. Sparta liep langzaam maar zeker uit naar zeven doelpunten verschil 21-14. Amicitia geloofde er niet meer in en Sparta speelde de wedstrijd zakelijk uit. Met een eindstand van 23-15 verliest Amicitia met ruime cijfers van koploper Sparta.

Amicitia speelt komende zaterdag opnieuw een uitwedstrijd in het Groningse Leek tegen de nummer 2 op de ranglijst in de overgangsklasse, OWK 1.