HC Twente MB1 laat de punten liggen

Na de winterstop konden de meiden van HC Twente MB1 eindelijk weer de veldcompetitie hervatten. De uitwedstrijd tegen HBS MB1 (HBS: Houdt Braef Stand) stond op het programma. HBS is de buurvereniging van Bloemendaal waar de eerste competitiewedstrijd verloren ging. HC Twente ging met een uitgedunde selectie van start, wegens schoolkampen, blessures en ziektes kon het niet op oorlogssterkte aantreden. De invallers weerden zich echter kranig. In de eerste helft golfde het spel op en neer en het mocht een wonder heten dat de brilstand met de rust op de borden stond. Het had even goed 3 – 3 kunnen staan.

De tweede helft toonde HCTwente zich speltechnisch en conditioneel beter en sterker dan HBS, echter de effectiviteit in de afronding liet te wensen over. Lange tijd bleef het 0 – 0. De 0 – 1 hing in de lucht, totdat de eerste gevaarlijke aanval van HBS, een kwartier voor tijd, geheel onverwachts en tegen de verhouding in de 1 – 0 op de borden bracht. HCTwente ging meer druk uitoefenen in het laatste kwartier om minimaal een gelijkspel af te dwingen, maar de keeper van HBS stond telkens een goal in de weg. Vlak voor tijd, door de ontstane ruimte in de verdediging, wist HBS zowaar de 2 – 0 nog te scoren. Het spelbeeld deed anders overkomen en daarmee reisde HCTwente niet helemaal terecht met 0 punten terug naar Hengelo. Doordat Bloemendaal MB1 ook haar wedstrijd verloor staat Laren MB1 nu aan kop, met HCTwente MB1 op de 2e plek. Komende zaterdag staat de wedstrijd HCTwente MB1 – Laren MB1 op het programma (aanvang 12.30 uur).