Dames VKC’03 winnen nipt in Borculo van Schuurman/BZC 2

Zaterdagavond moesten de dames van VKC’03, de nummer acht, naar Borculo om te spelen tegen de nummer zes, Schuurman/BZC. De tactiek was duidelijk, volle press spelen om zo de inzwemmende acties van BZC eruit te halen. De eerste periode was een wat gelijk opgaande wedstrijden. Aanvallen en uitsluitingen over en weer. Beide teams leken nog wat afwachtend, en er was een 1-2 voorsprong voor VKC aan het einde van de eerste 6 minuten.

De tweede periode was het spel slordig aan de kant van de Tubbergse dames. Vele uitsluitingen en een strafworp maakte dat BZC de voorsprong over wist te nemen. VKC was haar spel even kwijt en keek hierdoor direct tegen een achterstand van 4-2 aan. Halverwege maakte coach Robert duidelijk dat het nog niet afgelopen was, 1 doelpunt en je hebt weer aansluiting.

In de derde periode waren er wederom veel uitsluitingen voor VKC, maar verdedigend lag het spel goed, Borculo wist hieruit dan ook niet te scoren. Waar de Tubbergse haar overtal situatie wel wist af te maken, was de aansluiting weer gevonden. Met nog een wanhoop schot in de laatste seconde van deze periode, wist VKC de stand weer gelijk te trekken naar 4-4.

In de laatste periode was dus alles weer mogelijk. De laatste 6 minuten gebeurde er weinig, 2 uitsluitingen aan de kant van VKC werden verdedigen weer prima opgelost en ook deze periode wist Schuurman niet meer tot scoren te komen. Door goed inzwemmende acties van VKC, was het Judith Krabbé die haar kans schoon zag en het winnende doelpunt op haar naam wist te zetten: 4-5. Judith Krabbe, Sophie Derkman, Richelle Harberink, Laurissa Krom en Annemiek Bekkedam scoorden allemaal 1x.