DOS’37 op inzet overvleugeld door KHC

DOS’37 werd in Kampen volledig op inzet overvleugeld door KHC. De wil om te winnen en daarvoor te vechten als team ontbrak volledig bij de Vriezenveners. De eerste mogelijkheid om te kunnen scoren was pas tien minuten voor het einde te zien. Tachtig minuten lang had KHC echt niets te vrezen van DOS’37. De enige speler, die een voldoende behaalde, was Patrick Nitert, Met prima keeperswerk hield hij tot aan de rust zijn doel schoon. In de 29e minuut rammelde hij zelfs een strafschop van Jeffrey de Nooyer uit het doel na een handsbal van Dennis Boshoeve. Bij rust stond het nog 0-0, maar gezien de kansen had KHC eenvoudig al op 4-0 kunnen staan!

In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd. KHC liet de kansen opnieuw weer liggen en DOS’37 werd teruggedrongen. Het thuispubliek leek in 72e minuut eindelijk te kunnen juichen, nadat Ibrahim Tuncer met een schot doelman Nitert wist te passeren. Maar zijn inzet belandde via de binnenkant van de paal terug in het veld.

Toch werd Tuncer de grote man bij KHC, Als invaller keerde hij na een lange blessure terug in het team en bracht de 1-0 op het scorebord. Zijn voorzet draaide in de 78e minuut, geholpen door de wind, onhoudbaar voor doelman Nitert in het Vriezenveense doel. DOS’37 schrok wakker en probeerde extra druk te zetten in de slotfase. Domweg te laat. Tegen het einde van het duel bepaalde Bjorn van Enk de eindstand op 2-0.