Debutant Jolly Jumpers sluit seizoen af met zesde plek in de eredivisie

Voor het eerste damesteam van Jolly Jumpers was zaterdagavond 23 maart om 21:00 uur de tip-off van de laatste wedstrijd van dit seizoen. De dames uit Tubbergen waren van plan om de laatste wedstrijd te gaan stunten. Den Helder moest deze wedstrijd winnen om zich te kunnen plaatsen voor de play-offs.

Zowel Jolly Jumpers als Dozy Den Helder begonnen gemotiveerd en erg fel aan de wedstrijd. De eerste minuten van de wedstrijd waren voor de dames uit Den Helder (4-10). De Jumpers lieten het kaas niet van hun brood eten en kwamen terug (10-10). Het eerste kwart ging gelijk op en eindigde in 15-19 in het voordeel van Dozy. In het tweede kwart was Dozy wat feller dan de roodhemden, het viel op dat de rebounds en tweede kansen voor het team uit Den Helder waren. Toch lukte ze het niet om een gat te slaan. Het tweede kwart werd afgesloten met 31-39.

Tijdens de rust werden de dames uit Tubbergen weer even op scherp gezet. De dames moesten feller spelen, het spel doorspelen en communiceren in de verdediging. Het begin van het derde kwart werd dit goed nagekomen, midden derde kwart konden de dames de snelheid niet goed meer controleren. De Helderse vrouwen weten dan het verschil te maken en het derde kwart eindigt in een achterstand van 48-60.

Het laatste kwart probeerden de dames uit Tubbergen weer aan te haken en weten even terug te komen tot 8 punten. Maar de Jumpers konden het niet opbrengen om het gat verder te dichten. Met het laatste fluitsignaal is het seizoen ook afgelopen voor de dames uit Tubbergen. Eindstand 63-81 voor Dozy Den Helder dat zich daarmee plaatst voor de play-offs.

Als debutant in de eredivisie kunnen de Jolly Jumpers terugkijken op een prima leerseizoen. De dames hebben dit seizoen absoluut progressie geboekt: ze zijn als team gegroeid en wisten als nieuwkomer dit seizoen drie wedstrijden te winnen.