Zakelijke overwinning Blauw Zwart

Met nog twee wedstrijden te gaan had Blauw-Zwart tot afgelopen zaterdag drie punten achterstand op koploper SEV. Een terechte achterstand, want in beide onderlinge duels kreeg de ploeg van Marco Groothuis geen poot aan de trapper. Dat het verschil dan toch maar drie punten is, komt doordat SEV net als Blauw-Zwart hier en daar averij heeft opgelopen in wedstrijden waar dat niet nodig was. De Wierdenaren hebben tot aan afgelopen zaterdag beide wedstrijden in maart gewonnen en daarbij hebben ze zich als doel gesteld om de overige wedstrijden van het zaalseizoen ook winnend af te sluiten. Hiervoor moest afgelopen zaterdag eerst afgerekend worden met Eemvogels uit Soest. Thuis beleefde Blauw-Zwart een moeizame eerste helft, maar stelden zij in het tweede bedrijf orde op zaken. Voor de Wierdense ploeg was het zaak om van meet af aan het initiatief te pakken en Eemvogels geen kans te geven.

Extra motivatie bracht het nieuws uit Rhenen, waar nummer drie Arena gewonnen had van SEV. Tegen vijven werd er afgegooid in Soest en het eerste doelpunt werd gescoord door de thuisploeg. Dit was ook meteen de laatste keer dat Blauw-Zwart op achterstand stond. De Wierdenaren waren erg zuiver in de afronding en mede door het ontbreken van schotvaardigheid van Eemvogels was het voor het gevoel al snel over en uit voor hen. Via 1-4 en 2-7 stond het bij rust 4-9.

Ook in de tweede helft was de spanning ver te zoeken. Eemvogels probeerde volop om aan te haken, maar slechts een klein percentage van de vele kansen die ze creëerden werden afgerond. Blauw-Zwart hield het hoofd koel en kon vertrouwen op haar aanvalskracht. De Eemvogels hadden geen antwoord op het aanvalsspel van de gasten en moesten toezien hoe de achterstand voor hen opliep. Bij het laatste fluitsignaal stond er een stand van 11-19 in het voordeel van Blauw-Zwart op het scorebord. In een weinig boeiende wedstrijd boekten zij een zakelijke overwinning.

Hiermee wordt de druk opgevoerd op SEV en het belooft een zeer spannende ontknoping te worden. SEV moet volgende week zaterdag om 20.20 uur thuis aantreden tegen Eemvogels en heeft aan een punt genoeg om kampioen te worden. Ongeveer drie uur daarvoor speelt Blauw-Zwart thuis tegen Arena. Deze twee ploegen zijn afhankelijk van het resultaat van SEV, maar maken beide nog kans op de eerste plaats. In eigen hand hebben zij het niet, maar zij zullen alle zeilen bij zetten om de toch al beladen kampioenswedstrijd van SEV van wat extra spanning te voorzien.