Sterk Vroomshoopse Boys mist net de periodetitel

Op het zonnige voetbalcomplex Den Uithoek in IJsselmuiden ging een gretig ogend Vroomshoopse Boys goed uit de startblokken tegen de plaatselijke voetbaltrots IJVV. Een kopbal van centrale verdediger Rutger Schrijver kon nog net door en verdediger van IJVV van de lijn worden gehaald. Ramon de Jong kwam na een vloeide combinatie oog in oog te staan met keeper Jasper Fix, die de inzet van dichtbij knap pareerde. Na een kwartier werd het veldoverwicht van de gasten bekroond. Jos Hutten zette aan voor een solo vanaf links en passeerde vier tegenstanders in één vloeiende beweging, inclusief keeper Jasper Fix. De afronding was beheerst: 0-1.

Na deze prachtige treffer bleef de Boys sterker, al stichtte Siebren Visscher namens IJVV bij een scrimmage gevaar in de 19e minuut. Gelukkig voor de gasten vloog de bal net over. In de fase erna bleek IJVV aanvallend machteloos en het wachten was eigenlijk op de volgende treffer van de Boys. Ramon de Jong en Leon Dogger waren daar met schoten al dichtbij rond de 40ste minuut. In de 43ste minuut was het wel raak. De goed doorzettende Ramon Bolks bereikte de vrijstaande Jordy Harms, die enigszins gelukkig maar heel attent de mistastende keeper Jasper Fix passeerde: 0-2.

Dat was tevens de ruststand en in de tweede helft bleef Vroomshoopse Boys de toonaangevende ploeg. In de 50ste minuut brak Leon Dogger door op links en zijn panklare voorzet werd met een technisch perfecte volley afgewerkt door Jos Hutten: 0-3. Die stand kwam helemaal overeen met het spelbeeld, waarbij Vroomshoopse Boys het gebeuren dicteerde en het machteloze IJVV achter de feiten aanliep. Na 52 minuten sneed de Boys als een mes door de boter door de verdediging van IJVV. Ramon de Jong rondde de fraaie combinatie over meerdere schijven uitstekend af: 0-4.

Mat de moed der wanhoop probeerde daarna IJVV de stand een wat dragelijker aanzien te geven, maar de uitstekend gepositioneerde en kopsterke Boys-verdediging stond pal. In de laatste twintig minuten zette de Boys nog aan en was in feite heer en meester op het hobbelige veld. Er kwamen meerdere kansen om de riante voorspong nog verder uit te bouwen. Leon Dogger, Jordy Harms en Ramon de Jong hadden de 0-5 op de schoen, die echter niet wilde vallen. In de slotfase werd aan Boys-zijde middenvelder Jelle Drees gewisseld voor Sil Derks.

De ontwikkeling bij de kraker tussen SVI en WVF in Zwolle Zuid werd nauwlettend gevolgd. Bij een gelijkspel zou Vroomshoopse Boys de titel van de tweede peridode veroveren. Tot de 90ste minuut van dat duel leek het daarop, maar SVI scoorde daarna alsnog twee keer en werd periodekampioen in plaats van Vroomshoopse Boys. De mannen van hoofdtrainer Karlo Meppelink en assistent Henk Harmens deden hun plicht tegen IJVV en meer dan dat. De Boys overtuigde met een prima teamprestatie.

Bij het eerste duel in Vroomshoop, dat eindigde in 0-0, was IJVV nog de bovenliggende partij. Nu waren de rollen omgedraaid en won de Boys volkomen verdiend van IJVV, dat na de winterstop nog won van koploper DOS Kampen en van WVF. Vroomshoopse Boys staat nu als nummer 5 slechts één punt achter op SVI en WVF en de nacompetitie is zeker nog in zicht. Daarvoor moet op zaterdag 6 april thuis gewonnen worden van Hulzense Boys, de nummer 6. van de tweede klasse H, dat drie punten achter staat op de Boys. Eerst wacht op dinsdagavond 2 april de kwartfinale om de districtsbeker KNVB tegen hoofdklasser Sportclub Silvolde. Om 20.00 uur wordt er op de Bosrand afgetrapt.

Foto’€™s: Bert vd Berg.