STEVO op alle fronten afgetroefd door Heino

STEVO is zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Heino op alle fronten afgetroefd. Dat het slechts 3-0 werd voor de thuisploeg was alleen maar te danken aan keeper Roy Kreuwel, die een veel grotere nederlaag voorkwam. Alleen in de eerste tien minuten kon STEVO gelijke tred houden met Heino, daarna was er maar één ploeg die voetbalde en dat was de thuisploeg. Als een mes door de boter zo sneden de voorwaartsen van Heino na het eerste kwartier door de verdediging van STEVO. Laatste man Stijn Harmelink en keeper Roy Kreuwel (foto) probeerden verbaal hun ploeggenoten terecht te zetten, maar het was deze middag tegen dovemans oren gericht.

STEVO kwam maar niet aan het voetballen. De 1-0 in de 26e minuut was een logisch gevolg van het betere spel van Heino. STEVO had maar geen antwoord klaar liggen. Niet lang na de voorsprong van Heino voorkwam Roy Damhuis een zeker doelpunt en dat het bij rust slechts 1-0 was mag een wonder heten. Een donderspeech ten spijt door de technische leiding in de rust kon niet voorkomen, dat STEVO ook in de tweede helft onderste boven werd gespeeld door Heino. Het lukte de mannen van trainer Geert Veldhuis maar zelden om de bal naar de goede kleur te spelen.

In de eerste vijf minuten na de thee moest Roy Kreuwel tot drie keer toe handelend optreden bij honderd procent kansen. Bij de vierde keer in de 51e minuut capituleerde hij uiteindelijk. STEVO had, als gezegd, een totale off-day en dat eerst in de 80e minuut de derde tegentreffer viel mag een wonder heten. Een verdienste, dat mag gerust gezegd worden, alleen van Roy Kreuwel die een te grote sta in de weg bleek voor Heino deze middag.