Borhave doet goede zaken in nacompetitie met ruime winst op Foreholte

In sporthal ’t Wooldrik kwam de thuisploeg gedreven in het veld. Winnen was de doelstelling, liefst ruim. Dat lukte de wilskrachtige Bornse ploeg vandaag. Door dit resultaat in combinatie met het verlies van DSVD bij SEW in Noord-Holland zag Borhave vandaag de voorsprong oplopen naar 2 punten op nummer twee en 3 punten op DSVD dat op de derde plaats staat. Tevens werd met dit resultaat de degradatie van Foreholte definitief. Nog drie kandidaten voor de twee “veilige” plaatsen, de derde plaats impliceert promotie/degradatie wedstrijden tegen de winnaar van de nacompetitie van de eerste divisie.. Borhave staat er met nog vier punten te verdelen het beste voor en ontmoet beide concurrenten nog.

De start van Borhave was uitstekend. Vlot nam de thuisploeg een 3-0 voorsprong, maar Foreholte wilde zich niet zo maar weg laten spelen. Na 8 minuten was het 4-3. Wederom liep Borhave weg, nu naar 9-5 via goed en snel spel. En voor de tweede keer stokte het scoren bij de thuisploeg waardoor de gasten terug konden komen tot op één doelpunt (9-8). In de laatste 5 minuten van de eerste helft nam de thuisploeg weer afstand, de ruststand kwam daarmee op 15-12.

De tweede helft begon in balans maar al vrij snel zette ploeg van Rik Philips en Afton Groener aan en nam afstand. Het spel werd soms wervelend en zeer dwingend. Nog steeds werden veel open kansen gemist, maar de tukkers drukten genadeloos door. Het verschil liep in de loop van de tweede helft gestaag verder op tot de tien doelpunten. De eindstand was 35-25, ruim en niet geflatteerd. De 35 Bornse doelpunten werden door maar liefst tien verschillende spelers gemaakt, waardoor de uitslag als een echte teamprestatie mag worden bestempeld.

Tijdens de rust kreeg Borhave een cheque van €1000,- uitgereikt van de Rabo clubkas campagne. Dank aan alle mensen die Borhave de hiervoor benodigde stemmen hebben gegeven. Borhave zal hiermee het jeugdplan verder gestalte geven.

Komende zaterdag 20 april om 19.00 uur speelt Borhave uit in Wognum tegen nummer twee SEW, een sleutelduel in deze nacompetitie.