Den Ham heeft na winst klassenbehoud in eigen hand

In de thuiswedstrijd tegen IJ.V.V. wist de ploeg van trainer Jurgen Kok op karakter de volle buit binnen te slepen. Den Ham begon gelijk vanaf de aftrap met druk zetten. Een schot van Michel Kamphuis, ongeveer van de middenlijn in de 1e minuut werd door doelman Fix met een uiterste krachtsinspanning over het doel getikt. De doelman kwam daarbij met zijn hoofd tegen de paal en had gelijk verzorging nodig. Uit de daarop volgende hoekschop wist Tommie Dam in een scrimmage de 1-0 voor Den Ham binnen te prikken. Over een overdonderend begin gesproken. De ploeg uit IJsselmuiden stroopte vervolgende de mouwen op en wist met goed combinatievoetbal prima te spelen tot het Hammer strafschopgebied, echt gevaarlijk werden ze niet.

In de 2e helft had IJ.V.V. in de 46e minuut een dot van een kans die door doelman Jeffrey Ekkel vakkundig werd gepareerd. Toch wisten IJ.V.V. in de 57e minuut de gelijkmaker te scoren en had daar alle hulp bij van de Hammer verdediging. Uitverdedigen vanaf de achterlijn ongeveer binnen het 5 meter gebied voor je eigen doel langs is nou niet bepaald de beste keuze in het voetbal zullen we maar zeggen. Lenhard de Velde wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 1-1.

Daarna moest Den Ham wel komen. Immers gelet op de stand op de ranglijst zijn de laatste drie competitiewedstrijden cruciaal voor klasse behoud. Uitgerekend de benjamin van de ploeg, eerste jaar A-junior Luuk Kuiper was beslissend bij Den Ham In de 74e minuut wist hij de zeer belangrijke 2-1 voorsprong te scoren.

Daarna geloofde IJ.V.V. het wel. De ploeg is reeds veilig gespeeld, en dat was toch wel te merken. Den Ham had de voorsprong nog kunnen vergroten echter de paal stond tot 2 keer toe bij kopballen van Luuk Kuiper een ruimere voorsprong in de weg. In de slotfase ook nog een mega kans voor Randell van Haarts die alleen op de doelman afging waarbij doelman Fix als winnaar uit de strijd kwam.

Den Ham moet nu nog twee finale wedstrijden spelen tegen directe concurrenten. Uit tegen DZSV en thuis tegen De Esch. Door de uitslagen van die beide ploegen, ze verloren allebei deze ronde, en door het verlies van Zutphen heeft Den Ham klassenbehoud compleet in eigen hand.