Mariënberg is Blauw Wit in laatste wedstrijd met 4-2 de baas

Het ging zaterdagmiddag voor Mariënberg niet zonder slag of stoot, want twee maal kwam degradant Blauw Wit langszij maar in de slotfase trok Mariënberg toch uiteindelijk aan het langste eind en won zo haar laatste wedstrijd van het seizoen met 4-2. Het was een wedstrijd om des keizers baard maar wel eentje die Mariënberg wilde winnen. Blauw Wit liet tevens zien uit het juiste winnaarshout te zijn gesneden, ondanks het feit dat ze volgend jaar 4e klasse spelen wilden ze nog wel even drie punten ophalen uit Mariënberg.

Het was een herhaling van zetten. Want net als de vorige ontmoeting verzuimde de voorwaartsen van Mariënberg om het duel al in de eerste helft te beslissen. Nu stond er na 45 minuten een 1-1 tussenstand op het scorebord, doelpuntenmaker Rolf Hofsink, terwijl minimaal twee dotten van kansen om zeep werden geholpen.

Aan de andere kant was Blauw Wit tevens niet scherp genoeg. Een bal op de paal en een 100% kans was niet besteed aan de gelegenheid spitsen van de ploeg van trainer Helwich Machielsen.

Na rust was het Ryan Buitenhuis die profiteerde van een foutieve spelhervatting van de Holtenaren. Hij schoot beheerst de 2-1 voorsprong achter William Kolkman. Het euvel van de eerste helft ging ook in het tweede bedrijf een beetje door, het missen van legio mogelijkheden. Zo wist Patrick vlak na de 2-1 van Buitenhuis niet af te drukken oog in oog met Kolkman. Het had de 3-1 en de beslissing moeten zijn.

Nu wist Blauw Wit in de tegenaanval wederom de gelijkmaker (2-2) aan te tekenen. Rolf Hofsink zette Mariënberg in de 88e minuut op 3-2 en Kevin Bolks bracht niet veel later de eindstand op 4-2.