NKC’51 wint uit bij De Meeuwen

Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen, bij het sterk geachte De Meeuwen in Putten. NKC’51 wist haar eerste competitiewedstrijd te winnen, waar De Meeuwen gelijkspeelde tegen OWK. NKC’51 startte in een gewijzigde opstelling t.o.v. vorige week, Pim Knobbe verving Thomas Heuver die kampt met een blessure.

Voor beide ploegen was het in de beginfase aftasten. In verschillende aanvallen werden veel kansen gecreëerd, maar niet omgezet in doelpunten. Toch was het NKC’51 dat middels een vrije bal op voorsprong wist te komen, 0-1. Even later haakte De Meeuwen aan en wist ook voor het eerst op voorsprong te komen, 2-1. Zo wisselden beide teams elkaar af, maar zowel NKC’51 als De Meeuwen konden niet los komen van elkaar. Dit spelbeeld ging door tot aan de rust, waarbij NKC’51 met een minimale voorsprong de rust in ging, 6-7. Een helft waarin niet veel werd gescoord, maar wel veel strijd werd geleverd door beide ploegen.

Net zoals vorige week kwam NKC’51 goed uit de kleedkamers. Voor het eerst werd een gaatje van twee geslagen, 6-8. De Meeuwen bracht al vroeg wissels om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar op elk doelpunt van De Meeuwen had de ploeg van Gert Schorn een antwoord, waardoor De Meeuwen niet dichterbij wist te komen. NKC’51 wist naar mate de tweede helft vorderde de voorsprong uit te breiden naar 11-15, waarin Pim Knobbe een belangrijke rol speelde met veel doelpunten. De Meeuwen bleef doorwisselen en gaf zich niet makkelijk gewonnen, maar NKC’51 haalde de overwinning langzaam maar zeker binnen. Via 13-16 en 14-17 werd het uiteindelijk een 16-19 winstpartij voor de Nijverdallers.

Komend weekeinde speelt NKC’51 weer een thuiswedstrijd. Drachten komt op bezoek en wist alleen haar eerste wedstrijd te winnen. Aanvang 16:00 uur.