Bob de Jong viert Nederlandse titel in Eurol Hellendoorn Rally

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn navigator Bjorn Degandt twee weken geleden in België met nog twee rally’s te gaan de Open Nederlandse Rally titel reeds veilig stelden door met hun Hyundai opnieuw voor Kevin van Deijne (Skoda) te eindigen was het vizier van de kersverse Nederlands kampioen dit weekeinde gericht op de Eurol Hellendoorn Rally in eigen land. Als een waar kampioensteam opende de equipe vrijdagavond meteen maar met 3 snelste tijden op de openingsproeven van de sterk bezette Eurol Hellendoorn Rally. Door een klein foutje op de vierde proef moest Bob de Jong zich daarna tevreden stellen met de derde plaats, die zaterdag op de resterende 10 proeven met succes werd verdedigd.

Op zaterdag werden de deelnemers nog eens tien prachtige klassementsproeven voorgeschoteld. Op de eerste ronde met drie proeven was Jasper van den Heuvel het snelste, maar Bob de Jong wist knap in te lopen op Bernhard ten Brinke en naderde hem tot op 0,8 seconden. In een poging om in de volgende ronde er nog een tandje bovenop te doen werd voor een iets andere afstelling gekozen: “We hoopten daardoor vooral op het onverhard iets meer tractie en controle te krijgen, maar helaas pakte het verkeerd uit,” analyseerde Bob de Jong de situatie korte tijd later. Een ‘spin’ op de negende klassementsproef betekende vervolgens het einde van de ambitie om mee te strijden om de eindzege: “En dan heeft verder aanvallen geen zin,” wist ook navigator Bjorn Degandt. “Daarom hebben we de resterende proeven de derde plaats zeker gesteld en geprobeerd zoveel mogelijk te genieten van al het moois dat de Eurol Hellendoorn Rally te bieden had!”

Uitslag:

  1. Jasper van den Heuvel/Lisette Bakker (NL/NL), Ford Fiesta R5, 1 uur 28 min 7,0 sec
  2. Bernhard ten Brinke/Tom Colsoul (NL/B), Skoda Fabia R5, op 20,7 sec
  3. Bob de Jong/Bjorn Degandt (NL/B), Hyundai i20 R5, op 1 min 1,0 sec

Stand ONRK (na 6 rally’s): 1. en kampioen Bob de Jong, Hyundai, 229 punten; 2. Kevin van Deijne, Skoda, 134; 3. Jasper van den Heuvel, Ford, 114. Volgende en laatste ronde van het ONRK is de Conrad Twente Rally op 19 en 20 oktober.

Voor een gefilmde impressie van de 38e Eurol Hellendoorn Rally kijk op https://youtu.be/ZQ8Y46IyTQA (video van MikeDeHigh Media). Foto’s:

Erik van ’t Land/RallyPicture.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer