Dames Tornado verliezen van Pegasus

Afgelopen zaterdag heeft Tornado dames haar eerste wedstrijd van de competitie gespeeld. In Nijmegen was Pegasus de tegenstander.
Tijdens de eerste set waren de twee teams aan elkaar gewaagd. De eerste set ging dan ook gelijk op. De dames uit Geesteren trokken aan het langste eind en wonnen de eerste set gewonnen met 23-25.

Tornado kon helaas de lijn van de eerste set niet oppakken. Door het soms wat slordige spel profiteerde Pegasus wel en deed wat het moest doen en trok de tweede set dan ook naar zicht toe met 25-18. De vierde set was een kopie van de derde set. Tornado had in beide sets een voorsprong te pakken van 4 punten. Maar helaas konden ze deze voorsprong niet vast houden.

Aangezien de dames uit Geesteren niet in staat waren om zelf het spel te bepalen en de kansen te benutten speelde Pegasus zowel de derde en vierde set slimmer dan de dames van Tornado en wisten dan ook beide set te winnen. (27-25 / 25-23). Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd tegen Vocasa D2 om 16.00 uur in de Ransuil.

In verband met blessures voor langere tijd is de selectie van Tornado uitgebreid met Marell Maathuis en Carmen Oude Luttikhuis. Marell Maathuis kwam reeds eerder uit voor Dames maar stopte 3 jaar geleden met volleybal i.v.m. haar studie in Groningen. Carmen Oude Luttikhuis voormalig speelster van Set UP 65 heeft zich de afgelopen week aangesloten bij de dames uit Geesteren.