Prima start van het seizoen voor v.v. Den Ham

In de uitwedstrijd tegen ASC’62 in Dalfsen kwam Den Ham prima uit de startblokken. In de 3e minuut was er een splijtende pass van Tommie Dam op Kevin Ruiterkamp op de rechterflank. Kevin speelde de bal op Randall van Haarst, liep vrij voor het doel, werd door Randall prima aangespeeld en scoorde de 0-1.

Een bliksemstart van de ploeg van Jurgen Kok, die bij de eerste competitiewedstrijd toch gelijk een paar vaste krachten moest vervangen door blessures. Zo mocht David Melenboer beginnen in de basis op de linkerflank positie. Iets wat hij naar behoren deed. In de 24e minuut krulde Melenboer een hoekschop vanaf de rechterkant, met een fraaie curve op de verre kruising, waarna Rane Kootstra een opgelegde mogelijkheid kreeg. Zij inzet ging echter over het doel.

ASC’62 had gedurende de eerste helft verder enkele mogelijkheden, maar verder als een paar rolletjes op het Hammer doel kwamen ze niet. In de 41e minuut had Den Ham nog een fraaie kans voor Thomas Remmink. Zijn schot, op aangeven van Randall van Haarst smoorde in de kluwen verdedigers.

Gelijk na de rust had Den Ham echter alle geluk van de wereld toen ASC’62 achter elkaar enkele kansen kreeg binnen het doelgebied van Jeffrey Ekkel. Met kunst en vliegwerk wist de Hammer verdediging stand te houden tot opluchting van het talrijk aanwezige Hammer publiek. In de 50e minuut was het Randall van Haarst die alleen voor de doelman van ASC’62 op dook en beheerst de 0-2 scoorde. Slechts 7 minuten later was het Thomas Remmink die na goed doorzetten van Van Haarst de 0-3 wist te scoren, waarna de wedstrijd eigenlijk was gelopen.

Trainer Kok bracht dan ook enkele wissels in het veld. Julian Nijland kwam voor van Haarst en Leon Harmsen voor David Melenboer. Kevin Ruiterkamp kreeg nog een dot van een kans in de 78e minuut die door de doelman van ASC’62 werd gepareerd. ASC’62 scoorde nog wel fraai de 1-3 met een kopbal uit een hoekschop maar wist verder geen aanspraak te maken op méér.