Vroomshoopse Boys verliest nipt competitie ouverture bij WVF

In Zwolle was WVF, toch zeker een van de titelfavorieten in de tweede klasse H. in het district Oost van het zaterdagvoetbal, tegen Vroomshoopse Boys in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Dat resulteerde in twee doelpunten van Hessel Berends en van Max Goudbeek in de 17e en 32ste minuut. De gasten, die aantraden zonder de geblesseerde spelers Juliën Derks en Jordy Harms en de geschorste spelers Robin Drenthen en Jesper Derks, konden aanvankelijk niet echt een vuist maken. In de 26e minuut was een corner in feite het eerste aanvallende wapenfeit van de bezoekers. WVF dicteerde het spel en was enkele keren nog dichtbij een grotere voorspong.

In de tweede helft pakte de Boys de zaken energieker aan en er kwamen ook kansen. In de 52ste minuut rondde middenvelder Jelle Drees een aanval goed af: 2-1. In die fase werd het goed combinerende Vroomshoopse Boys steeds sterker, zonder dat er echt doelrijpe kansen kwamen. Pas een kwartier voor tijd kwam WVF wat onder de druk uit en dat leidde tot meer evenwicht op het veld. Even daarvoor waren aan Boys-zijde aanvaller Ernst-Jan Heideman gewisseld voor Jos Hutten en Jelle Drees voor Bram Hooijer.

Vroomshoopse Boys zette in de slotfase alles op alles om tenminste een gelijk spel uit het vuur te slepen. In de 80ste minuut zette de van een langdurige blessure terug gekeerde middenvelder Leon Dogger z´n medespeler en spits Ramon de Jong vrij voor de keeper van WVF, die de inzet echter wist te pareren. In de 81ste minuut kwam de derde en laatste wissel aan Boys-zijde van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens en Tobias Kempers kwam in het veld voor Sil Derks.

Verder dan een als voorzet bedoelde bal op de lat kwam Vroomshoopse Boys echter niet. De pakweg 200 toeschouwers zagen en hoorden kort daarna de bekwaam leidende arbiter Bas Steinhauser uit Apeldoorn affluiten bij een 2-1 stand. Deze overwinning voor WVF was met name op grond van de eerste helft verdiend te noemen.

Voor Vroomshoopse Boys is het zaak de rug te rechten om zo snel mogelijk de begeerde punten te veroveren. Zaterdag wordt er thuis gevoetbald tegen debutant PH uit Almelo. De week erop wordt er weer op de Bosrand gespeeld en dan is Sparta Enschede de inmiddels vertrouwde tegenstander.

Foto’s: Henri Zuidberg WVF