Losser Heren wint eerste thuiswedstrijd nieuwe seizoen

Na het gelijke spel in de eerste speelronde uit in Hardenberg, stond zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen ‘19-‘20 op het programma tegen Triton uit Putten. De plannen voor de aanval en verdediging waren duidelijk en met een compleet fitte selectie waren de heren van Losser klaar voor deze wedstrijd. Het begin was gelijk voor Losser, in de eerste aanval werd met een schot vanuit de tweede lijn de score geopend.

Vanuit de eerste tegenaanval wisten de heren van Triton de score al weer gelijk te trekken, en vervolgens ook de voorsprong in de wedstrijd te nemen. Voor het einde van het eerste kwart wist Losser nog een keer te scoren uit een man meer om met een 2-2 stand het tweede kwart in te gaan.

Losser begon sterk aan het tweede kwart en wist door een goed uitgespeelde man meer en mooi afstandsschot de leiding weer te nemen en het gat op 2 doelpunten te zetten. Helaas kon deze voorsprong niet verder uitgebouwd en liet Losser de bezoekers uit Putten terug komen in de laatste minuut van het kwart door 2 doelpunten weg te geven, waaronder een strafworp. Na twee gespeelde periodes was de stand met 4-4 op het scorebord nog steeds in evenwicht.

Net als in het tweede kwart, begon het derde kwart weer goed voor Losser en werd het verschil met Triton weer op 2 doelpunten gezet. Tijdens dit kwart ging het spel op en neer met kansen voor beide partijen. Uiteindelijk was het Losser die met een voorsprong van 8-7 het laatste kwart in kon.

Gezien de stand leek een scenario als een week eerder in Hardenberg onafwendbaar, niets bleek echter minder waar. De heren van Losser bleven gaan en wisten alle kansen te benutten, waardoor er met nog iets meer dan 2 minuten op de klok een voorsprong van 4 doelpunten en een stand van 11-7 op het scorebord stond. Daarmee was de overwinning veilig en konden de heren van Losser de wedstrijd uitspelen en de eerste winst van dit nieuwe seizoen noteren. Eindstand 13-8.

Doelpunten: Eric de Vries (3x), Michel Brookhuis (3x), Joeri Wigger (2x), Rolf Freese (2x), Gijsbert Pelleboer (2x), Joep Gielians (1x)

Periode standen: 2-2, 2-2, 4-3 en 5-1.