Meisjes MB HC Twente verliezen in en doelpuntrijk duel van Den Bosch

Meisjes B1 van Twente trof deze keer den Bosch MB1 bij hun thuiswedstrijd in de landelijke topklasse poule D. De eerste helft leek Twente geen vat te krijgen op de wedstrijd. Binnen 1 minuut de eerste strafcorner tegen welke nog gestopt wordt door een snel uitlopende Nikki Mulder. Helaas snel daarna al de 2e strafcorner tegen welke Twente op een 0:1 achterstand zet. Dan komt er nog een mooie kans voor Emma Mulder met een schot van links welke net over het doel heen gaat. Den Bosch gaat voortvarend verder en de 0:2 is in het eerste kwart van de wedstrijd een feit.

Het tweede kwart houdt den Bosch veel druk, Twente heeft veel moeite om de man te houden er staan te veel mensen bij den Bosch vrij om te schieten. Wat dan ook gebeurt. Het eerste schot op doel weet Laurie Hietbrink, de keepster, met een prachtige duik nog te pareren. Het schot daarna leidt alsnog tot 0:3. Bij een volgende aanval van den Bosch wordt er een shoot gemaakt, een strafcorner tegen voor Twente volgt, resultaat 0:4. Dan lijkt het tij even te keren als Emma Mulder met een mooie aanval vrijwel geheel door haar zelf gecreëerd toch een doelpunt weet te maken 1:4. Maar helaas vlak voor de rust volgt nog de 1:5. Twente lijkt onder de indruk te zijn van den Bosch, geeft te weinig mandekking, geven de speelsters van den Bosch alle kans om te schieten op doel.

Na de rust begint het 3e kwart met wat meer druk van Twente, het samen spel verbetert en de man dekking lijkt ook beter uit de verf te komen. Er komt nog wel een 1:6 door een mooie aanval van den Bosch. De daarop volgende strafcorner voor den Bosch wordt goed gehouden door Twente. Uit een veld doelpunt ontstaat daarna toch al snel weer de 1:7. Er volgen nog enkele kleinere kansen voor Twente tot scoren wat het team zichtbaar weer moed geeft, een van deze aanvallen resulteert in een strafcorner met 2-7.

Het vierde kwart komt Twente nog wat meer uit de verf. Na een mooie voorzet van wederom Megan weet Emma de bal in te schieten 3:7. Er volgt nog een mooie aanval van Den Bosch maar de mandekking begint beter vorm te krijgen deze keer is het Julia de la Motte die met een mooie redding voor het doel een doelpunt weet te voorkomen. Even later valt toch nog een 8e doelpunt en is het 3:8. Dan zet Twente weer de tegenaanval in en weet door mooi samen spel uiteindelijk Jet Steggink de 4:8 te maken. Er volgen daarna nog strafcorners voor zowel den Bosch als Twente maar zonder resultaat. Het blijft 4:8. “Een uitslag die je misschien eerder bij een zaalwedstrijd zou verwachten”, aldus de coach van den Bosch.