TVC ’28 wint ook van Rigtersbleek

Met een succeskusje van zijn vrouw vlak voor de wedstrijd, zag de nieuwe trainer van TVC ’28, Michiel Mensink, zijn mannen vandaag relatief eenvoudig winnen van Rigtersbleek. TVC ‘28 gaf zo een goed vervolg aan de overwinning vorige week tijdens de competitiestart. TVC ’28 kwam op deze, met recht te noemen, herfstdag goed uit de startblokken. Binnen 5 minuten creëerde het een drietal kansen. De beste was voor Maarten Booijink, hij kopte in kansrijke positie echter naast.

Nadat Stefan Huiskes de bal uit een verre ingooi terug gelegd kreeg en naast poeierde, werden de ploegen meer gelijkwaardig en ontstonden aan beide kanten kleine kansjes. Stef Roelofs kwam net te kort bij een mooie steekbal van de goed spelende Daan Geerts. Aan de andere kant viel uit het niets de 0-1. Een van richting veranderd schot rolde achter de kansloze keeper Ruud Hesselink. TVC ’28 schakelde een tandje bij en na goed opkomen van Tom Koelman en een mooie pass van Daan Geerts, kon Stef Roelofs binnen een minuut de gelijkmaker op zijn naam zetten: 1-1. De rest van de eerste helft was TVC ’28 de bovenliggende partij en was Rigtersbleek met name aanvallend onmachtig. Toch kwam TVC ’28 goed weg toen vlak voor rust de bal op het houtwerk van het TVC ’28 doel werd gekopt.

Ook in de 2e helft startte TVC ’28 beter dan de tegenstander en al in de 47e minuut kon Thijs Koopman een fraaie corner doeltreffend afronden met zijn hoofd en de 2-1 op het scorebord zetten. Even later leidde een balverovering op het middenveld tot een mooie dieptepass op Stefan Huiskes die iets buiten het strafschopgebied vrij kon uithalen en de 3-1 liet aantekenen. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar met nog ruim een half uur te spelen gaf TVC ’28 geleidelijk het spel uit handen en Rigtersbleek begon aan te dringen.

In de 70e minuut werd een cornerbal door TVC’28 niet goed weg gewerkt en in de rebound werd de bal hoog in de touwen gejaagd. TVC ’28 leek wakker geschud en was nu alerter en scherp in de counter. Nadat eerst Okke Scheepers in de omschakeling een goede mogelijkheid liet liggen, gooide hij in de 82e minuut de wedstrijd op slot door uit een counter TVC ’28 op 4-2 te zetten. Al met al een terechte en redelijk eenvoudige overwinning voor TVC ’28 dat volgende om 14.00 uur een uitwedstrijd speelt tegen RKHVV in het Gelderse Huissen.