Terechte grote nederlaag HC Twente MB1

Afgelopen zaterdag ging MB1 van Twente vol goede moed naar Huizen voor hun 4e duel in deze competitie. De wedstrijd begon en welgeteld binnen 18 seconden viel het eerste doelpunt voor Huizen. Dit was niet voorzien. De dames leken wat overrompeld en voor ze van deze schrik bekomen waren viel binnen de 2e minuut ook nog het 2e doelpunt voor Huizen. Er was nog wat twijfel of de bal via het zijnet in het doel belandde, maar het zijnet was goed bevestigd, het was echt 2:0. Dan herpakte het team zich kortdurend en er ontstond een mooie kans die Noa Willemsen prachtig werd afmaakt met 2:1. Uit een weggegeven strafcorner voor Huizen werd het zelfs 3:1.

Het 2e kwart begon al niet veel rooskleuriger met een strafcorner voor Huizen 4:1. De bal leek nog even tegen te worden gehouden door de keepster van Twente, maar via de rebound werd er alsnog gescoord. Even later viel ook nog de 5:1 via een veld doelpunt van Huizen.

In de rust was er natuurlijk de hoop dat Twente zich herpakte, maar op de een of andere manier ontbrak het aan pit in de wedstrijd en aan samenspel. Huizen kreeg weinig tegen druk van Twente, als er eenmaal iemand doorbrak werd deze pas laat gestopt. In het 3e kwart viel ook nog de 6:1. Er was daarna nog even een kans na wederom een mooie actie van Noa Willemsen, ze passt naar Emma Mulder die helaas net naast schiet.

Het 4e kwart begon weer met een strafcorner die op de lijn gestopt door Veerle Hegeman. Vervolgens was er een kans voor Twente die eindigde in een strafcorner voor Twente. Deze werd genomen door Noa die de bal met een direct schot op doel wist af te maken tot een 6:2. Hierna kreeg Huizen een laatste strafcorner die ook werd afgemaakt met de uiteindelijke terechte eindstand 7:2.