Fraaie overwinning v.v. Den Ham in Zwolle op Z.A.C.

Op het sportpark “Jo van Marle” in Zwolle speelde Den Ham de uitwedstrijd tegen Z.A.C. In de eerste helft ging de strijd in het begin aardig gelijk op. In de 14e minuut kwam Kevin Ruiterkamp prima door op de rechterflank. Zijn voorzet kwam bij Luuk Kuiper die zijn inzet echter geblokkeerd zag door een uitstekende tackle van aanvoerder Okke Scholten van Z.A.C.

In de 30e minuut was er dé mogelijkheid voor Z.A.C om op voorsprong te komen. Een flitsende aanval over 4 schijven resulteerde in een inzet op doel van Den Ham , waarbij doelman Jeffrey Ekkel met een katachtige reflex zijn ploeg overeind hield. Verder waren er in de eerste helft nog kansen voor Thomas Remmink en Luuk Kuiper. Toch werd er niet gescoord voor de thee.

Na de pauze kwam Den Ham uitstekend uit de startblokken. Luuk Kuiper gaf in de 48e minuut een mooie pass op Kevin Ruiterkamp. Diens tegenstander had een zware middag, dat kan gerust gesteld worden. Kevin kwam vanaf de achterlijn richting doel en wist uit een nagenoeg onmogelijke positie toch de bal binnen te schieten bij de 2e paal. Doelman Pool was volstrekt kansloos. Den Ham had daarna meerdere mogelijkheden op de 0-2. Een aktie van Randall van Haarst via Kevin Ruiterkamp spatte uiteen op de lat. Luuk Kuiper zag zijn inzet over het doel gaan.

In de 65e minuut een onnodig weggegeven vrije bal voor Z.A.C. links op het middenveld. Den Ham was niet attent op de zeer snel genomen bal en stond met de mond vol tanden te kijken hoe Boaz Smits de gelijkmaker scoorde. Even waren de Hammenaren van slag. Maar met een wissel in het team, Leon Harmsen voor Dewi Drost, wist trainer Kok het overwicht op met name het middenveld weer te herstellen.

Den Ham kreeg opnieuw kansen die in eerste instantie nog niet werden verzilverd. In de 84e minuut een goede interceptie van Leon Harmsen op het rechter middenveld. Hij bediende Rane Kootstra op maat op de rechterflank. Vanaf de achterlijn stelde Rane vervolgens Luuk Kuiper in staat de bevrijdende 1-2 te scoren.

Daarna was het nog enkele minuten billen knijpen al had Kevin Ruiterkamp ruim in blessuretijd de 1-3 nog op de pantoffel. Zijn schot ging echter hoog over. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Assink kon trainer Kok dan ook zeer voldaan de volle drie punten bij schrijven op het conto van zijn ploeg.