Geflatteerde overwinning DOS’37 op Nunspeet

Als er ooit tegen alle verhoudingen in, een team de leiding nam in een duel, dan gold dat zeker voor DOS’37. De gasten uit Nunspeet kregen in het eerste half uur vele kansen om ruim op voorsprong te komen. Maar de treffer van Ronald te Morsche zorgde voor het begin van een sterke periode van de thuisploeg, die resulteerde in een 4-0 overwinning.

Nunspeet begon voortvarend aan de wedstrijd en legde de gastheren bijna dertig minuten lang haar wil op. Aanval op aanval golfde in de richting van het doel van de thuisploeg. Maar de vele kansen werden of net naast en over geschoten, of gekeerd door doelman Patrick Nitert, of belandden op het dak van het doel. Bij de Nunspeters sloeg langzamerhand de vertwijfeling toe.

Vooral toen de ploeg van trainer Durmuşoğlu het initiatief overnam. Dit bracht gelijk de voorsprong voor DOS’37 in de 32e minuut tot stand. Douwe Koebrugge stuurde perfect Ronald te Morsche de diepte in, die vervolgens met zijn inzet de kansloze doelman Sean Poot passeerde, 1-0. Zeven minuten later bracht Menno Kamphuis uit een voorzet van Hidde Boers de ruststand op 2-0.

De tweede helft was nog geen één minuut oud, als Ronald te Morsche de voorzet van Menno Kamphuis binnentikte. Het verzet van Nunspeet werd twee minuten later definitief gebroken. Hidde Boers zette Mike Bouw onder druk en veroverde de bal in het strafschopgebied. Vervolgens trok de verdediger van Nunspeet zijn tegenstander naar de grond. De strafschop in de 48e minuut werd verzilverd door Menno Kamphuis. 4-0.

In de resterende speeltijd hielden de Vriezenveners de controle over de wedstrijd. Nunspeet was mentaal gebroken door de vier doelpunten binnen zestien minuten en zag geen kans om te scoren.

Foto’s: Jeroen Tempert