Zwart Wit wacht na verlies nog steeds op de eerste overwinning

Ook na de vijfde wedstrijd van het seizoen, wacht Zwart Wit nog op haar eerste overwinning. In deze speelronde kon de hekkensluiter het koploper HHV niet voldoende moeilijk maken en vond met 15-24 haar Waterloo. De wedstrijd tegen koploper HHV was pas de tweede thuiswedstrijd voor Zwart Wit. Na wat wisselvallige wedstrijden, stond voor de Deldenaren het vizier op scherp en was de overtuiging er om het de koploper zo moeilijk mogelijk te maken.

In de eerste helft kwam de zwart-witte formatie goed uit de startblokken, speelde verzorgd en geduldig. Helaas liet de afronding soms te wensen over. De ploeg uit Hollandsche Veld daarentegen schoot wel met scherp en na vier keer geschoten te hebben, keek Zwart Wit tegen een 2-4 achterstand aan. Na een 2-6 tussenstand kon Zwart Wit goed bijblijven, creëerde voldoende kansen, maar kon niet op tegen de schotkracht van de koploper.

Tot aan de rust en tot driekwart van de wedstrijd bleef de marge op 4. Bij een 12-16 tussenstand, werd een time-out genomen om de neuzen de goede kant op te krijgen en de laatste tactische aanwijzingen te kunnen geven. Na deze time-out was het juist HHV wat aan kon zetten en werd de laatste zet gegeven, door uit te lopen naar een 12-20 voorsprong. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en uiteindelijk werd de eindstand op 15-24 bepaald. Een wat enigszins geflatteerde, maar terechte nederlaag voor de Deldenaren. Die hiermee naar de onderste plaats in de poule zakken.