Amicitia wint voor de derde keer op rij

In een af en toe regenachtig Groningen moest Amicitia het opnemen tegen de studenten van De Parabool. De Groninger vereniging bivakkeert weliswaar met nul punten bijna onderaan de ranglijst, maar schijn bedriegt. Waar het wellicht ontbreekt aan voldoende technisch vernuft wordt dat volop gecompenseerd met inzet en de wil om te presteren. Vocaal ondersteund door een stel enthousiaste toeschouwers langs de lijn.

De Vriezenveense formatie kwam na het beginsignaal snel op voorsprong (0-2). Maar na tien minuten spelen stonden beide ploegen weer in evenwicht (2-2). Die situatie herhaalde zich daarna nog twee keer (4-4 en 6-6). Vlak voor rust werd De Parabool beloond voor het harde werken (7-6). Amicitia kon de balans gaat opmaken en zich gaan beraden op aanpassing van haar spel.

Dat lukte aardig direct na rust. Vier treffers op een rij zorgden voor de 7-10 voorsprong voor de oranjekragen. Amicitia kreeg meer vat op De Parabool en drukte dat na ongeveer een kwartier spelen verder uit in doelpunten (9-15). Daarna zakte de concentratie bij Amicitia wat weg. De Parabool profiteerde daarvan en kwam binnen zes minuten terug tot 12-15. Betere afstemming aan Vriezenveense zijde en het collectieve belang van een overwinning resulteerden even later tot de 13-18 voor Amicitia. Daarna werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. Eindstand 14-19.

Een overwinning die van groot belang is om weer aan te haken bovenin de ranglijst. Daar waar titelkandidaat ODIK zich in Zuidlaren verslikte in de ongeslagen koploper Ritola, bond Noviomagum thuis MIA aan zegekar en verstevigde daarmee haar tweede plaats met twee verliespunten. Op een gedeelde derde plaats staan met elk vier verliespunten Amicitia en ODIK. Komende zaterdag is De Wâlden, die De Waterpoort nog verder in de degradatiezorgen drukte, te gast op sportpark Het Midden, de wedstrijd begint om 15.30 uur.