Dames Losser winnen nipt van Swol 2

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen een nipte 10-9 overwinning behaald op Swol 2. Het was vandaag voor het eerst dat Losser compleet was. Vorige week was in de met 6-8 gewonnen wedstrijd in Vriezenveen Renske Dunhoft nog afwezig.

Losser begon zeer goed aan de wedstrijd, kreeg veel kansen, maar verzuimde deze om te zetten in doelpunten. In deze periode kregen maar liefst 4 spelers van Swol een tijdstraf, maar ook deze mogelijkheden bleven onbenut. Pas aan het einde van de eerste periode wist Losser te scoren. Een strafworp werd feilloos ingeschoten door aanvoerster Manon Korfage.

In de 2e periode gingen de gasten uit Zwolle ook meedoen. Losser bleef echter steeds op voorsprong, maar Swol kon iedere keer weer aansluiten. Het was een wedstrijd waarbij met veel inzet gespeeld werd, maar deze inzet werd niet altijd beloond. Aan het eind van de derde periode nam Swol bij een 6-6 stand voor het eerst een voorsprong. In de aansluitende aanval werd echter weer de 7-7 gescoord.

Vanaf dat moment kreeg Losser het gevoel dat de wedstrijd onder controle was, en liep ook in de laatste periode cijfermatig uit naar een 10-8 voorsprong. De kans op een 11-8 voorsprong werd met een man meer verspeeld, in tegenaanval kon Swol met nog 13 seconden voor tijd de 10-9 scoren. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar. Grote uitblinker deze wedstrijd was Manon Korfage. Ze speelde met veel energie en dat werd beloond met maar liefst 7 doelpunten, waarvan 4 uit een strafworp.

Periode standen: 1-0, 3-3, 2-4 en 4-2. Doelpunten Losser: Manon Korfage 7, Cindy Marsman, Jetske Gielians en Jasmin Oddo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer